Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην παραγωγή το ix35 Fuel Cell

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το ix35 Fuel Cell

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην παραγωγή το ix35 Fuel Cell

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την απόφασή της να κατασκευάσει την έκδοση του ix35 με τεχνολογία κυψελών καυσίμου ανακοίνωσε στην έκθεση του Παρισιού η Hyundai. Το μηδενικών εκπομπών SUV θα παραχθεί σε 1.000 μονάδες έως το 2015, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν υπό την μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) προς εταιρείες αλλά και δημόσιους οργανισμούς.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του ix35 Fuel Cell θα αρχίσει τον προσεχή Δεκέμβριο στο Ουλσάν της Κορέας. Τα σχέδια προβλέπουν ότι μετά το 2015 θα κατασκευαστούν άλλες 10.000 μονάδες. Ήδη η Hyundai έχει συμφωνήσει με πόλεις της Δανίας και της Σουηδίας για τη χρήση ix35 Fuel Cell στους δημοτικούς στόλους.

Το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φορτίζει τις μπαταρίες πολυμερών λιθίου, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα. Το ix35 Fuel Cell – όπως όλα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας κυψελών καυσίμου – εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό. Οι επιδόσεις του «πράσινου» ix35 δεν επιβαρύνονται δραματικά, με τα 100 km/h να έρχονται σε 12,5 sec και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 160km/h. Η αυτονομία με ένα γέμισμα φθάνει έως τα 588 km.[nggallery id=632]