Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία F12 Berlinetta με 763 PS!

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία F12 Berlinetta με 763 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία F12 Berlinetta με 763 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρόκειται για την ισχυρότερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών! Ο λόγος για την F12 Bernlinetta, που χάρη στον V12 χωρητικότητας 6.2 λίτρων κινητήρα της, ατενίζει την υπόλοιπη γκάμα του Μαρανέλο από την υπεροπτική κορυφή των 740 PS! Κι όμως, ακόμα και τέτοια αριστουργήματα της αυτοκίνησης, ακόμα και τέτοια θηρία, επιδέχονται βελτιώσεις. Αυτό αποδεικνύει η Novitec Rosso που ανέλαβε το δύσκολο έργο του να κάνει το όμορφο, ομορφότερο και το ισχυρό, ισχυρότερο!

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά οι πινελιές είναι σχεδόν ανεπαίσθητες αλλά εσωτερικά, ανάλογα τα θέλω του πελάτη, ο ιταλικός βελτιωτικός οίκος φοράει ανθρακονήματα και αλκαντάρα… λίγο πολύ, όπου θέλετε!

Στα σωθικά της, η νέα χαρτογράφηση του κινητήρα της Ferrari ανεβάζει την ισχύ στα 763 PS στις 8,500 rpm, με τη ροπή στις 6,300 rpm να αγγίζει τα 703 Nm! Σε συνδυασμό με τις επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης που έχουν ανεβάσει το… κόκκινο στο στροφόμετρο στις 8,900 rpm, η τελική ταχύτητα της F12 Berlinetta της Novitec Rosso, αυξάνεται κατά 5 χιλιόμετρα την ώρα, φτάνοντας στα 345!

Τα παραπάνω συνδυάζονται με νέες αναρτήσεις και μειωμένη κατά 40mm απόσταση από το έδαφος. Υπάρχει όμως η δυνατότητα μέσω ειδικής λειτουργίας αυτής, με το πάτημα ενός κουμπιού το εμπρός μέρος να επιστρέψει στη παλιά ρύθμιση, για την αποφυγή εμποδίων. Η πρόταση της Novitec συμπληρώνεται από τροχούς 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, οι Ιταλοί υπόσχονται πως σύντομα θα παρουσιάσουν μία ακόμα πιο εξελιγμένη εκδοχή της F12, με περισσότερη ισχύ και πλήρως αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο. Βέβαια μέχρι τότε, η Ferrari ενδέχεται να έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη αφού μη ξεχνάτε πως περιμένουμε τη διάδοχο της Enzo.
[nggallery id=1105]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)