Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Χ6 της Volkswagen! (upd)

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Χ6 της Volkswagen! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Χ6 της Volkswagen! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Newsauto.gr αποκάλυψε τις φωτογραφίες του CrossBlue Coupe Concept, δύο ημέρες πριν την πρεμιέρα του πρωτότυπου μεγάλου SUV στην έκθεση της Σαγκάης. Έχουμε πλέον όλες τις επίσημες πληροφορίες από τη Volkswagen για το μεγάλο sport SUV, από το οποίο θα προκύψει ο μελλοντικός αντίπαλος της Χ6! Βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα ΜQB του γερμανικού ομίλου, παρά τις μεγάλες του διαστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Το CrossBlue Concept ξεχωρίζει για το χαμηλό του προφίλ, τα στενά πίσω παράθυρα, τους μεγάλους τροχούς και τα εντυπωσιακά εμπρός φωτιστικά σώματα που ενώνονται με τη μάσκα της Volkswagen. Στο εσωτερικό υπάρχουν χώροι για 5 επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 537 lt. Ο κλασικός πίνακας των οργάνων αντικαθίσταται από οθόνη 12 ιντσών, ενώ άλλη μία 10 ιντσών βρίσκεται στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Οι πίσω επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ταινίες στα iPad, που έχουν τοποθετηθεί στα εμπρός προσκέφαλα.

Το μήκος του CrossBlue Coupe Concept φθάνει τα 4,89 m ενώ το πλάτος ξεπερνά τα 2 m. Από την άλλη, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2,98 m. Στο Βόλφσμπουργκ επέλεξαν υβριδικό σύστημα, με ένα βενζινοκινητήρα V6 300 PS, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 6τάχυτο κιβώτιο DSG. Ο τοποθετημένος εμπρός ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 54 PS και ο δεύτερος στον πίσω άξονα προσθέτει 115 PS. Η συνδυαστική ισχύ ανέρχεται σε 415 PS και είναι επαρκής για να χαρίσει στο βαρύ αμάξωμα (2.220 kg) επιτάχυνση 0-100 σε 5,9 sec και τελική ταχύτητα 236 km/h.

Το CrossBlue Coupe μπορεί να οδηγηθεί είτε ως προσθιοκίνητο (με τον TSI και τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα), είτε ως πισωκίνητο (με το δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ), είτε ως 4×4! Απόσταση έως 33 km καλύπτεται με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 120 km/h. Η μεικτή κατανάλωση είναι στα επίπεδα των 3 lt/100 km! Με πλήρως αποφορτισμένες τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, η μέση κατανάλωση υπολογίζεται στα 6,9 lt/100 km. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα είναι έτοιμο το 2015. [nggallery id=2419]

Advertisement
Advertisement