Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και το Zafira Tourer με υγραέριο

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και το Zafira Tourer με υγραέριο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και το Zafira Tourer με υγραέριο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ένατο μέλος της αποκτά η γκάμα των υγραεριοκίνητων μοντέλων της Opel. Πρόκειται για το Zafira Tourer 1.4 LPG ecoFLEX, με τις τιμές της μέγιστης ισχύος (140 PS) και ροπής (20,4 kgm) να μένουν ίδιες, είτε καταναλώνει βενζίνη είτε υγραέριο. Το 7θέσιο πολυμορφικό καταναλώνει 8,6 lt. υγραερίου ανά 100 km, με εκπομπές CO2 139 g/km, ενώ η μέση κατανάλωση για τη βενζίνη είναι 6,7 lt./100 km (156 g/km). Με δεδομένη όμως τη σημαντική διαφορά ανάμεσα στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και σε αυτή του υγραερίου, το όφελος είναι σημαντικό.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή ανάμεσα στη βενζίνη και το υγραέριο γίνεται απλά, πατώντας το κουμπί «LPG» στη κεντρική κονσόλα. Η δεξαμενή του υγραερίου έχει χωρητικότητα 60 λίτρα και βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά ούτε το χώρο αποσκευών ούτε το προαιρετικό σύστημα διαμόρφωσης των καθισμάτων «lounge seating». Η μέγιστη αυτονομία με τη χρήση υγραερίου είναι περίπου 650 km, ενώ η συνδυαστική φθάνει τα 1.500 km.

Το Zafira Tourer LPG είναι η ένατη πρόταση της Opel για επιβατικά μοντέλα με χρήση υγραερίου. Προηγήθηκαν το 3θυρο και το 5θυρο Corsa, το Meriva, το 5θυρο και το Sports Tourer Astra, και πρόσφατα το Insignia και στα τρία αμαξώματα (4θυρο, 5θυρο και Sports Tourer). Οι τιμές του Zafira Tourer 1.4 turbo LPG ecoFLEX αρχίζουν στη Γερμανία από τα 27.050 ευρώ.[nggallery id=275]