Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η SLS GT3 γιορτάζει τα 45 χρόνια της AMG

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η SLS GT3 γιορτάζει τα 45 χρόνια της AMG

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η SLS GT3 γιορτάζει τα 45 χρόνια της AMG

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εκμεταλλευόμενη την επιτυχή αγωνιστική παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA GT1, το Ευρωπαϊκό FIA GT3 και το γερμανικό ADAC GT Masters, η Mercedes-AMG παρουσιάζει μία επετειακή έκδοση της αγωνιστικής SLS AMG GT3. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 45 ετών λειτουργίας του βελτιωτικού οίκου AMG, θα παραχθεί σε έως 5 κομμάτια η SLS AMG GT3 “45th ANNIVERSARY”. Απευθύνεται είτε σε ιδιώτες αγωνιζόμενους είτε σε συλλέκτες που επιθυμούν να έχουν ένα αγωνιστικό μοντέλο στο γκαράζ τους και μπορούν να διαθέσουν 446.250 ευρώ (τιμή στη Γερμανία).

Advertisement
Advertisement

Στην εξέλιξη της SLS AMG GT3 “45th ANNIVERSARY” συμμετείχε ο πρώην πρωταθλητής του DTM και πρέσβης της AMG, Μπερντ Σνάιντερ, ο οποίος βοήθησε μάλιστα το μηχανικό της AMG στην τοποθέτηση του 6.3 V8 ατμοσφαιρικού κινητήρα. Η αποκλειστικότητα της έκδοσης μεταφράζεται από ορισμένες αλλαγές στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αγωνιστικού μοντέλου. Το αμάξωμα αλλά και οι αγωνιστικές ζάντες είναι βαμμένα σε ματ γραφίτη, ενώ μεγάλα αυτοκόλλητα «45 Years of Driving Performance» κάνουν την εμφάνισή τους στις gullwing θύρες.

Πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα έχει χρησιμοποιηθεί στις πόρτες, το καπό, το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, τα πίσω φτερά, τις εμπρός και πίσω ποδιές, την εμπρός αεροτομή και τον πίσω διαχύτη. Περνώντας στο αγωνιστικό εσωτερικό, ο κλωβός ασφαλείας είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα έχει γίνει χρήση ανθρακονήματος. Στα καθίσματα αλλά και στη βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει πινακίδα με το σήμα της AMG και αρίθμηση από το 1 έως το 5.

Η παράδοση των SLS AMG GT3 “45th ANNIVERSARY” θα γίνεται αποκλειστικά στην έδρα της AMG στο Affalterbach, όπου οι κάτοχοί της – αφού περιηγηθούν στο εργοστάσιο – θα λάβουν οδηγίες για τα συστήματα του αγωνιστικού αυτοκινήτου από τον Σνάιντερ αλλά και σεμινάριο για οδήγηση στην πίστα.[nggallery id=702]

Advertisement
Advertisement