Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η SLS AMG GT με τους 591 PS

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η SLS AMG GT με τους 591 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η SLS AMG GT με τους 591 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η διάθεση της SLS AMG GT, της αναβαθμισμένης έκδοσης της SLS AMG. Οι επεμβάσεις αφορούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τον εξοπλισμό αλλά και το εσωτερικό. Ο ατμοσφαιρικός V8 της AMG αποδίδει πλέον 591 PS, 20 περισσότερα από αυτόν της… απλής SLS AMG. Ελαφρώς αυξημένη είναι η μέγιστη τιμή της ροπής, στα 66,3 kgm (διαθέσιμη στις 4.750 rpm).

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις επηρεάζουν θετικά τις επιδόσεις του γερμανικού supercar, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται πλέον σε 3,7 sec (έναντι 3,8) και τα 200 km/h σε 11,2 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h (περιοριζόμενη ηλεκτρονικά). Αλλαγές δεν εντοπίζονται πάντως στους τομείς της κατανάλωσης (13,2 lt./100 km) και των εκπομπών ρύπων (308 gr. CO2/km).

Η SLS AMG GT είναι διαθέσιμη τόσο ως coupe όσο και ως roadster, με τις αντίστοιχες τιμές στη Γερμανία να ορίζονται στα 204.680 και 213.010 ευρώ. Στην AMG ασχολήθηκαν και με το 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT DCT, προκειμένου να πραγματοποιεί πιο γρήγορα τις αλλαγές των σχέσεων στη χειροκίνητη θέση λειτουργίας. Η ανάρτηση RIDE CONTROL Performance έχει ακόμη πιο σφιχτή ρύθμιση στη θέση «Comfort», ενώ για οδήγηση σε καλό οδόστρωμα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη θέση «Sport» και στην πίστα τη θέση «Sport plus».[nggallery id=152]

Η αισθητική αναβάθμιση του 2θέσιου αυτοκινήτου επιδόσεων περιλαμβάνει σκούρα κρύσταλλα των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, μαύρο φινίρισμα στη μάσκα και τους εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών δίπλα στο σήμα της AMG εμφανίζονται το GT. Στο εσωτερικό έχει γίνει χρήση αλκαντάρα στα καθίσματα, το εσωτερικό των θυρών και το τιμόνι. Όμορφη αντίθεση στη σκούρα επένδυση των καθισμάτων και του ταμπλό δημιουργούν οι κόκκινες ζώνες και οι ίδιου χρώματος ραφές.

Advertisement
Advertisement

Στο στάνταρ επίπεδο εξοπλισμού, η SLS AMG GT φέρει τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω, με αντίστοιχα ελαστικά διαστάσεων 265/35 και 295/30, ενώ προαιρετικά (με επιπλέον κόστος 5.771 ευρώ) μπορεί να παραγγελθεί με το υψηλής ποιότητας δερμάτινο σαλόνι STYLE.

Η γκάμα της SLS AMG θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο το 2013, με το λανσάρισμα της E-CELL. Πρόκειται για την περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρική έκδοση του supercar.