Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η επίσημη παρουσίαση της Cayenne Turbo S

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επίσημη παρουσίαση της Cayenne Turbo S

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η επίσημη παρουσίαση της Cayenne Turbo S

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο καταιγισμός ειδήσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit συνεχίζεται! Αυτή τη φορά με τη Porsche και τη πιο δυνατή της Cayenne, την οποία βέβαια πρώτοι είχατε διαβάσει εδώ στο NewsAuto πριν από ακριβώς τρεις μήνες! Η Turbo S παίρνει ώθηση από έναν V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4.8 λίτρων που αποδίδει 550 άλογα – 50 περισσότερα από την Cayenne Turbo. Η αναβάθμιση ισχύος βελτιώνει και τις επιδόσεις, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται μόλις σε 4.3 (έναντι 4.7) δευτερόλεπτα, τη ροπή να αγγίζει πια τα 71,4 kgm. και την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 280 χιλιόμετρα την ώρα!

Advertisement
Advertisement

Στο βασικό της εξοπλισμό εφοδιάζεται με σημαντικά ηλεκτρονικά όπλα του οίκου της Στουτγάρδης με γνώμονα την ασφάλεια όπως η αερανάρτηση και το σύστημα ενεργητικής ανάρτησης PASM, το σύστημα ελέγχου  του πλαισίου PDCC, που περιορίζει τις κλίσεις στις στροφές και το PTV Plus, το οποίο κατανέμει τη ροπή στους πίσω τροχούς και συνεργάζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό.

Αισθητικά, οι αναβαθμίσεις είναι λιγοστές και αφορούν μαύρα στοιχεία στους καθρέφτες και στους εμπρός αεραγωγούς και δίδυμες απολήξεις των εξατμίσεων στα πίσω άκρα. Μας αρέσουν όμως πολύ και οι 911 Turbo II ζάντες 21 ιντσών που στο κέντρο τους φέρουν το λογότυπο της γερμανικής μάρκας. Διατίθενται αποκλειστικά με τη Turbo S.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό, η διχρωμία χαρακτηρίζει τις δερμάτινες επενδύσεις, ενώ αίσθηση προκαλούν και οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα!

Advertisement
Advertisement

Το λανσάρισμα της ισχυρής Cayenne αναμένεται την προσεχή Άνοιξη.
[nggallery id=740]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)