Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη πρεμιέρα για το Leon SC

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημη πρεμιέρα για το Leon SC

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη πρεμιέρα για το Leon SC

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πιστοί αναγνώστες του NewsAuto.gr το έχετε δει από τις 12 Φεβρουαρίου, η Seat το παρουσίασε στον υπόλοιπο κόσμο σήμερα. Μία από τις… πρωινές εκδηλώσεις στην ημέρα Τύπου στο 83ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης περιελάμβανε τα αποκαλυπτήρια του νέου Leon SC, της τρίθυρης δηλαδή έκδοσης της νέας γενιάς του δημοφιλούς στη χώρα μας μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί το δεύτερο στάδιο του λανσαρίσματος της οικογένειας του μεσαίου ισπανικού αυτοκινήτου που για πρώτη φορά προσφέρεται με περισσότερους από έναν τύπο αμαξώματος. Πριν από το τέλος του έτους η Seat σκοπεύει να λανσάρει και την estate έκδοση του Leon ST.

Όπως ισχύει και με την πεντάθυρη έκδοση, το νέο Leon SC θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen «MQB».

Σε σύγκριση με την πεντάθυρη έκδοση, το Leon SC έχει 35mm μικρότερο μεταξόνιο, είναι κατά 110 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του κι ακριβώς όπως και η 5θυρη έκδοση, εξοπλίζεται με κινητήρες που κυμαίνονται από 86 έως 184 άλογα.

Advertisement
Advertisement

«Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο σχεδιάσαμε στοχεύοντας στο να δημιουργήσουμε το πιο όμορφο αυτοκίνητο στη κατηγορία του, θέλοντας να προσελκύσει μία νέα γενιά πελατών», ανέφερε σχετικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Seat, Τζέιμς Μιούιρ.

Το νέο Leon SC θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στη χώρα μας, από τον προσεχή Ιούλιο.
[nggallery id=1793]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)