Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Clio RS

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Clio RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Clio RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αυλαία άνοιξε και αποκαλύφθηκε το νέο Clio RS. Η τέταρτη γενιά του γαλλικού σουπερμίνι επιδόσεων θα κυκλοφορήσει σε 5θυρο αμάξωμα και θα εξοπλίζει από αναβαθμισμένη έκδοση του 1.6 turbo. Αποδίδει 200 PS στις 6.000 rpm, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής των 24,5 kgm εμφανίζεται στις 1.750 rpm και παραμένει έως τις 5.600 rpm.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6τάχυτο κιβώτιο EDC, διπλού συμπλέκτη, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν paddles αλλαγής των σχέσεων πίσω από το τιμόνι. Η χρήση μικρότερης χωρητικότητας κινητήρα σε σχέση με τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό της τρίτης γενιάς του RS, αλλά και το κιβώτιο EDC εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση και περιορισμένους (κατά 25%) ρύπους.

Το νέο Clio RS θα διατίθεται με δύο διαφορετικά πλαίσια, Sport για καθημερινή χρήση και Cup για όσους αρέσκονται σε track days. Στη δεύτερη περίπτωση, το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 5 mm, ενώ η ανάρτηση έχει πιο σκληρή ρύθμιση. Πατώντας το κουμπί «R.S. Drive» ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τη χαρτογράφηση του κινητήρα και του κιβωτίου, τις ρυθμίσεις του ESP, την υποβοήθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού, επιλέγοντας ανάμεσα στις θέσεις Normal, Sport και Race. Ένα καυτό hatch πρέπει να ακούγεται και ανάλογα. Έτσι οι άνθρωποι της Renault χρησιμοποίησαν το ηχοσύστημα R-Link ώστε να ακούγεται θόρυβος κινητήρα από τα ηχεία, ανάλογα με την ταχύτητα και την επιτάχυνση.

Οι αισθητικές αλλαγές περιλαμβάνουν διαφορετικούς προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα, πιο μεγάλα φώτα ημέρας LED, διαχύτη και διπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ οι στάνταρ τροχοί είναι 17 ιντσών (προαιρετικά έχουν διάμετρο 18 ίντσες). Το «περιβάλλον» για τον οδηγό και τους επιβάτες περιλαμβάνει sport δερμάτινα καθίσματα και άλλες λεπτομέρειες που ταιριάζουν στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=626]

 

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Advertisement