Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Το μικρό SUV της Ford!

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Το μικρό SUV της Ford!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Το μικρό SUV της Ford!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή έκδοση του EcoSport που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη και το NewsAuto.gr εξασφάλισε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Το EcoSport βασίζεται στην πλατφόρμα του Fiesta, έχει μήκος 4,24 m και θα κατασκευάζεται στη Βραζιλία. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ίδια σχεδίαση για όλες τις αγορές, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στα υλικά και την ποιότητα κύλισης.

Advertisement
Advertisement

Η Ford θα εκμεταλλευτεί την παρουσία του βραβευμένου 1.0 EcoBoost, «προικίζοντας» με αυτόν και το μικρό της SUV. Θα εμφανιστεί στην έκδοση με τα 120 PS, όπως δηλαδή συμβαίνει στην περίπτωση του B-MAX. Ο 3κύλινδρος κινητήρας turbo θα μπορεί να συνδυαστεί με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο αλλά και με το 6τάχυτο αυτόματο PowerShift, διπλού συμπλέκτη. Στην περίπτωση του EcoBoost αναμένεται να εμφανίζει μέση κατανάλωση γύρω στα 5 lt/100 km. Διαθέσιμοι θα είναι επίσης ο diesel 1.5 Duratorq TDCI (για την προσθιοκίνητη έκδοση) αλλά και ο ατμοσφαιρικός 1.6 βενζίνης με 115 PS.

Το λανσάρισμα του EcoSport στην Ευρώπη αναμένεται προς τα τέλη του 2013. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην έκθεση της Γενεύης.[nggallery id=1912]