Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Αποκαλύπτουμε τη νέα Porsche Cayman

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αποκαλύπτουμε τη νέα Porsche Cayman

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Αποκαλύπτουμε τη νέα Porsche Cayman

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι επίσημες φωτογραφίες και το πρώτο video της νέας Porsche Cayman, η οποία έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Λος Άντζελες και αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι. Οι ομοιότητες με τη νέα Boxster είναι εμφανείς, άλλωστε η Cayman αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση με τη σκληρή οροφή. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται και τους κινητήρες, αλλά με μικρή διαφορά στην ισχύ, προς όφελος της Cayman. Σε σχέση με την προηγούμενη – δεύτερη – γενιά, έχει μακρύτερο μεταξόνιο, είναι πιο φαρδιά και έχει μεγαλύτερους τροχούς και όμως είναι πιο ελαφριά έως 30 kg, προσφέροντας χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Cayman θα έχει ως βασικό κινητήρα τον 2.7, ο οποίος αποδίδει 275 PS έναντι 265 της Boxster. Η έκδοση S εξοπλίζεται με τον μεγαλύτερο 3.4, ισχύος 325 PS, ενώ στην Boxster φθάνει τα 315 PS. Τα 100 km/h από στάση έρχονται για την Cayman σε 5,4 sec και για την Cayman S σε 4,7 sec. Η τελική ταχύτητα είναι 266 km/h και 283 km/h αντίστοιχα.

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το 7τάχυτο PKD διπλού συμπλέκτη. Για τη μεν Cayman, η μέση κατανάλωση είναι 7,7 και 8,2 lt/100 km, με το PDK και το μηχανικό κιβώτιο αντίστοιχα. Στην Cayman S είναι 8 και 8,8 lt/100 km. Η Porsche προσθέτει για πρώτη φορά στον προαιρετικό εξοπλισμού του coupe της μοντέλου το σύστημα ACC, το προσαρμοζόμενο δηλαδή cruise control που διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Εκτός από την Cayman, στο Λος Άντζελες έγινε η πρεμιέρα για τη Βόρεια Αμερική της νέας 911 Carrera 4.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=1118]