Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για το επετειακό Jeep Wrangler Rubicon

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για το επετειακό Jeep Wrangler Rubicon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για το επετειακό Jeep Wrangler Rubicon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις πιο δυναμικές «επίσημες πρώτες» που λαμβάνουν χώρο στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, αφορά σε μία ειδική έκδοση του Jeep Wrangler Rubicon. Το όνομα του προέρχεται από τη θρυλική διαδρομή off-road  στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το περίφημο «Rubicon Trail» στη Σιέρα Νεβάδα, με αυτή την επετειακή έκδοση να εορτάζει τα δέκα χρόνια ζωής του συγκεκριμένου μοντέλου (πρώτη του παρουσίαση ήταν το 2003).

Advertisement
Advertisement

Η «10th Anniversary Edition» λοιπόν περιλαμβάνει και 2θυρη και 4θυρη έκδοση, αμφότερες παίρνοντας ζωή από τον γνωστό, χωρητικότητας 3.6 λίτρων V6 κινητήρα που αποδίδει 285 άλογα και συνεργάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο πέντε σχέσεων.

Για τις επικίνδυνες αποστολές του, εφοδιάζεται με όλα τα γνώριμα συστήματα τεχνολογίας, όπως οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι εμπρός και πίσω άξονες Dana 44 που παρέχονται από τη Dana Corp και συναντώνται συχνά σε μοντέλα της μάρκας.
[nggallery id=1132]
Όμως η Jeep το χαρακτηρίζει ως «το πιο ικανό εκτός δρόμου Wrangler στην ιστορία»! Άρα, έχει και τα έξτρα του.  Ο νέος μεταλλικός εμπρός προφυλακτήρας (συμβατός με τοποθέτηση μηχανισμού με βίντσι) αφήνει εντελώς εκτεθειμένα τα ελαστικά, επιτρέποντας στο Rubicon να επιτεθεί και… κατά μέτωπο. Τα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής με το δρόμο ή κάθε εμπόdιο, προέρχονται από την BF Goodrich, είναι διαστάσεων 265/70R17 και ντύνουν τροχούς 17 ιντσών. Παράλληλα, η επετειακή έκδοση είναι κατά μισή ίντσα ψηλότερη – αν προτιμάτε με ευρωπαϊκά δεδομένα κατά 1.27 εκατοστά.

Αισθητικά, τα στοιχεία που κάνουν τη νέα έκδοση να ξεχωρίζει είναι οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, οι δύο σειρές αεραγωγών στο καπό, το μαύρο χρώμα στο κέντρο των τροχών, οι κόκκινες λεπτομέρειες στους μηχανισμούς ρυμούλκησης εμπρός και πίσω καθώς και το κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τη προσεχή Άνοιξη, μία δεκαετία μετά τη κυκλοφορία του πρώτου Jeep Wrangler Rubicon.
[nggallery id=1133]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)