Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Fiesta

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το νέο Fiesta

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Fiesta

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με ανανεωμένη εμφάνιση, ποιοτικότερο εσωτερικό και τη σημαντική προσθήκη του 1.0 EcoBoost στη γκάμα των κινητήρων, το Fiesta θα αρχίσει από τα τέλη του 2012 μία νέα πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Το NewsAuto.gr εξασφάλισε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, τόσο για το 5θυρο όσο και για το 3θυρο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Την κυριότερη αλλαγή στο εμπρός μέρος αποτελεί η νέα μεγαλύτερη τραπεζοειδής μάσκα, η οποία χωρίζεται σε δύο τμήματα, από τη μπάρα που φιλοξενεί την πινακίδα κυκλοφορίας. Το καπό εμφανίζει δύο «νεύρα», ενώ έχουν επανασχεδιαστεί τόσο ο προφυλακτήρας όσο και – ελαφρώς – τα φωτιστικά σώματα. Λιγότερο εμφανείς είναι οι διαφορές στην «ουρά» του αμαξώματος, περιοριζόμενες στα φώτα. Το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων δεν έχουν αλλάξει, όμως το ανανεωμένο Fiesta φέρει νέα κεντρική κονσόλα, στα πρότυπα του Focus και του νέου B-MAX.

Τα σημαντικά νέα αφορούν τον τρικύλινδρο EcoBoost, ο οποίος θα βρεθεί κάτω από το καπό του δημοφιλούς σουπερμίνι και στις δύο εκδόσεις ισχύος: με 100 και 125 PS. Ο turbo χωρητικότητας 999 cc θα αντικαταστήσει τους ατμοσφαιρικούς 1.4 και 1.6, δίνοντας νέα δυναμική στο Fiesta. Στις αρχές του 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσει το ST, το οποίο θα αναμετρηθεί με μοντέλα όπως το Polo GTI και το Ibiza Cupra. Ο 1.6 EcoBoost αποδίδει 180 PS και θα χαρίζει στο καυτό σουπερμίνι της Ford επιτάχυνση 0-100 km/h σε περίπου 7 sec.

Περισσότερα για το ανανεωμένο Fiesta, όπως και για το νέο Mondeo, θα ανακοινώσει η Ford την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=439]