Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Mondeo

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Mondeo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Mondeo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου η Ford παρουσίασε στο Άμστερνταμ τη νέα γενιά του Mondeo, όμως το NewsAuto.gr είχε αρκετές ώρες νωρίτερα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν την ευρωπαϊκή έκδοση του αυτοκινήτου. Κύριο χαρακτηριστικό της όψης του μοντέλου, η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα, που θυμίζει Aston Martin και χαρίζει στο Mondeo δυναμική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=451]

Το νέο μεσαίο οικογενειακό μοντέλο έχει μήκος 4,87 m και θα εξοπλίζεται – μεταξύ άλλων – με τον 3κύλινδρο EcoBoost στην έκδοση των 125 PS, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές ρύπων (αναμένεται κάτω από 130 g/km) για την κατηγορία. To Mondeo θα κυκλοφορήσει ως 4θυρο sedan, 5θυρο hatchback και station wagon. Παράλληλα παρουσιάστηκε και η υβριδική έκδοση του εκπροσώπου της Ford στη μεσαία κατηγορία. Στην εκδήλωση έκανε επίσης την εμφάνισή του το ανανεωμένο Fiesta με τον 3κύλινδρο EcoBoost, αλλά και η κορυφαία έκδοση ST, με τον 1.6 EcoBoost, ισχύος 182 PS.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό Focus, μηδενικών ρύπων, ενώ στους επόμενους 18 μήνες θα δούμε στην Ευρώπη και το compact όχημα ελεύθερου χρόνου, EcoSport. Πρόκειται για ένα αστικό SUV, μήκους 4,24 m, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Kuga. Θα κυκλοφορήσει επίσης και το μεγάλο crossover της Ford, το Edge. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι θα αναπτυχθεί στη γηραιά ήπειρο και δίκτυο για τη Μustang.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=453]