Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη CLS Shooting Brake

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη CLS Shooting Brake

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη CLS Shooting Brake

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τι είναι τελικά η CLS Shooting Brake; Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mercedes πρόκειται για ένα μεγάλο πολυτελές coupe με πέντε όμως πόρτες. Το δυναμικό της σχήμα με τα μικρά πλαϊνά παράθυρα και την έντονη κλίση της οροφής, μάλλον τους δικαιώνει. Ξεκάθαρα, η CLS Shooting Brake οριοθετεί μία νέα κατηγορία στην αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο γερμανικό station wagon (ας μας συγχωρέσουν το χαρακτηρισμό οι σχεδιαστές της Mercedes) έχει μήκος κοντά στα 5 m (4,96 m), ενώ το σχετικά χαμηλό του ύψος (1,41 m) τονίζει το sport χαρακτήρα του. Η CLS Shooting Brake εξασφαλίζει στους επιβάτες της όχι μόνο πολυτελείς μετακινήσεις, αλλά επίσης με άνεση και στυλ. Ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο 590 lt. (φθάνει τα 1.550 όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα), ενώ προαιρετικά το πάτωμά του είναι κατασκευασμένο από ξύλο. Ο ιδιοκτήτης της μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε χρωματισμούς του εσωτερικού, τρεις διαφορετικές ποιότητες δέρματος και τρεις ξύλινες επενδύσεις.

Στην κατασκευή της έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, με προφανή στόχο τον περιορισμό του βάρους. Από το συγκεκριμένο υλικό είναι το καπό, οι πόρτες (χωρίς πλαίσιο), η πίσω πόρτα που αποκαλύπτει το χώρο των αποσκευών, τα φτερά των εμπρός τροχών και άλλα μέρη του αμαξώματος. Η πίσω αερανάρτηση περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και προσφέρει αυξημένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.[nggallery id=193]

Η Mercedes διαθέτει τη CLS Shooting Brake με τέσσερις εναλλακτικές κινητήρων, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Κοινός παρανομαστής είναι το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS και το σύστημα start/stop. Βασικό μοντέλο είναι η CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY, με το diesel κινητήρα των 2.143 cc να αποδίδει 204 PS και να καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 5,3 lt./100 km. Ακολουθούν δύο V6 σύνολα, 3 και 3,5 λίτρων. Το πρώτο εξοπλίζει τη CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY και της χαρίζει ισχύ 265 PS, ενώ το δεύτερο την CLS 350 BlueEFFICIENCY με απόδοση 306 PS. Κορυφαία επιλογή είναι η CLS 500 BlueEFFICIENCY με το V8 biturbo των 408 PS. Δύο μοντέλα, η CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY και η CLS 500 BlueEFFICIENCY θα κυκλοφορήσουν και με τετρακίνηση 4MATIC.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η CLS 500 θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 σε μόλις 5,3 sec, ενώ η CLS 350 σε 6,7 sec. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις επιταχύνουν στα 100 km/h σε 7,8 sec (CLS 250 CDI) και 6,6 sec (CLS 350 CDI). Η τελική ταχύτητα όλων των εκδόσεων (εκτός της CLS 250 CDI που φθάνει τα 235 km/h) περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.[nggallery id=194]