Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το Dacia Dokker

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το Dacia Dokker

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το Dacia Dokker

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε επιβατική αλλά και επαγγελματική έκδοση κυκλοφορεί το Dokker, το νέο μοντέλο στη γκάμα της Dacia. Οι πωλήσεις του έχουν ήδη αρχίσει στο Μαρόκο – όπου και κατασκευάζεται – ενώ στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού. Το αμάξωμα μήκους 4,36 m έχει απόσταση από το έδαφος σχεδόν 19 cm, κάτι που του επιτρέπει να κινηθεί και σε χωμάτινα κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

Ανάλογα με την αγορά, το Dacia Dokker θα διατίθεται με γκάμα κινητήρων που φθάνει τα τέσσερα μέλη. Ανάμεσά τους είναι και ο turbo 1.2 TCe με ισχύ 115 PS και μέγιστη ροπή 19,4 kgm (από τις 2.000 έως τις 4.000 rpm). Σε συνδυασμό με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, καταναλώνει 6,1 lt./100 km και εκπέμπει 140g CO2 ανά km. Διαθέσιμος είναι ο ατμοσφαιρικός 1.6 MPI με 85 PS (επίσης με κιβώτιο 5 σχέσεων και μέση κατανάλωση 7,5 lt./100km), ενώ ο diesel 1.5 dCi κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, 75 και 90 PS (η Dacia ανακοινώνει 4,5 lt. ανά 100 km).

Σημαντικό ατού του Dokker (εκτός βέβαια από τη χαμηλή τιμή) είναι οι πλούσιοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές. Η μία (στάνταρ) ή και οι δύο (προαιρετικά) πίσω πόρτες του είναι συρόμενες, διευκολύνοντας την πρόσβαση στα τρία πίσω ανεξάρτητα καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 800 lt., υπερκαλύπτοντας τις μεταφορικές απαιτήσεις μίας οικογένειας. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, περιοριστή ταχύτητας και αισθητήρες παρκαρίσματος.

[nggallery id=190]

Advertisement
Advertisement