Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα sedan από τη Nissan για τους νέους

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα sedan από τη Nissan για τους νέους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα sedan από τη Nissan για τους νέους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα τετράθυρα μοντέλα απευθύνονται σε οικογενειάρχες που ενδιαφέρονται λιγότερο για τη σχεδίαση και το δυναμισμό και περισσότερο για τους χώρους και την πρακτικότητα. Αυτό γνωρίζαμε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Τα μικρομεσαία sedan κερδίζουν συνεχώς έδαφος, όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες αγορές (όπως αυτή της Κίνας), αλλά και στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan σχεδίασε για την έκθεση της Σαγκάης ένα τετράθυρο compact πρωτότυπο, το Friend-Me. Η φουτουριστική του εμφάνιση και τα ενσωματωμένα συστήματα ψυχαγωγίας δεν αφήνουν περιθώρια για εικασίες σχετικά με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Είναι οι νέοι που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Στην Κίνα υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 240 εκατ. άνθρωποι, γεννημένοι τη δεκαετία του ’80, μία τεράστια εν δυνάμει καταναλωτική ομάδα.

Και οι τέσσερις επιβάτες στο πρωτότυπο μοντέλο έχουν τις ίδιες δυνατότητες «συμμετοχής» στην ψυχαγωγία. Η κεντρική κονσόλα εκτείνεται μέχρι τα πίσω καθίσματα, επιτρέποντας σε όλους να έχουν οπτική επαφή με τις οθόνες. Τα κινητά όλων συνδέονται με τα συστήματα του Friend-ME και όποιος επιθυμεί μπορεί να… ανεβάσει ένα τραγούδι ή ένα video και να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους.[nggallery id=2438]

Προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν πλάνα για να περάσει ένα παρόμοιο μοντέλο στη γραμμή παραγωγής. «Θα πρέπει πάντως να καταγραφεί ότι αντιμετωπίζουμε το Friend – ME concept με μεγάλη σοβαρότητα. Η νέα γενιά είναι κρίσιμη για την ανάπτυξή μας στην  Κίνα, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι για αυτήν. Δεν μπορώ να σας πω το πότε, όμως μπορείτε να περιμένετε κάτι σύντομα», δήλωσε ο Φρανσουά Μπανκό, επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικής Προϊόντων της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Friend-ME δεν έγιναν γνωστές, πέραν του ότι εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα, στο οποίο συμμετέχει ένας 2λιτρος κινητήρας εσωτερικής καύσης.