Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Q3 για τους surfers

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Q3 για τους surfers

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Q3 για τους surfers

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το 2012 είναι η χρονιά του δράκου στην Κίνα και το όνομα jinlong yufeng σημαίνει «ο χρυσός δράκος στον άνεμο». Έτσι λοιπόν βάφτισε η Audi την πρωτότυπη έκδοση του Q3. Βαμμένο σε κίτρινο χρώμα και εξοπλισμένο με τον 5κύλινδρο 2.5 TFSI, απόδοσης 310 PS, το Q3 φέρει ειδικό εξοπλισμό για όσους έχουν ως χόμπι το kite surfing. Ορισμένες από τις λεπτομέρειες του concept car αναμένεται να περάσουν μελλοντικά και σε έκδοση παραγωγής του μικρού SUV των Γερμανών.

Advertisement
Advertisement

Στην οροφή του Audi Q3 jinlong yufeng είναι τοποθετημένες δύο σανίδες kite, κατασκευασμένες από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP). Το πανί μπορεί να διπλωθεί σε θήκη, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά από την Audi για αυτό το σκοπό. Αριστερά στο χώρο των αποσκευών υπάρχει σημείο για την αποθήκευση δύο ασυρμάτων καμερών. Αφού τοποθετηθούν πάνω στον εξοπλισμό των surfers, μεταδίδουν μέσω σύνδεσης WLAN εικόνες στο Q3. Και μέσω της σύνδεσης Bluetooth να ανέβουν ζωντανά στο διαδίκτυο.

Εξωτερικά, το κίτρινο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με τις λεπτομέρειες από χρώμιο. Οι μεγάλοι τροχοί των 20 ιντσών φιλοξενούν off-road ελαστικά διαστάσεων 255/45. Τα μετατρόχια είναι μεγαλύτερα κατά 40 mm σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 30 mm. Στην καμπίνα των επιβατών κυριαρχούν το μαύρο και το γκρι, το κίτρινο κάνει όμως και πάλι την εμφάνισή του (στο εσωτερικό των θυρών, στις ραφές καθισμάτων, ταμπλό και τιμονιού).

Κίνηση στο Q3 concept δίνει ο 2.5 TFSI, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 310 PS και σε συνδυασμό με το 7τάχυτο S tronic βοηθά το μοντέλο να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 sec (η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h).[nggallery id=48]

Advertisement
Advertisement