Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα μαχητικό supercar από τη Lamborghini

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα μαχητικό supercar από τη Lamborghini

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα μαχητικό supercar από τη Lamborghini

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Lamborghini συνοδεύεται από τις ανάλογες εκδηλώσεις. Ευτυχώς στην ιταλική εταιρεία δεν περιορίζονται σε «παρελάσεις» και επετειακές εκδόσεις όπως η Aventador LP720-4 50 Anniversario. Δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μοντέλο, με ξεχωριστό όνομα: Egoista. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, μέσω του οποίου ρίχνουμε μία «κλεφτή» ματιά στο πώς θα μοιάζουν τα supercar μετά από 2-3 δεκαετίες.

Advertisement
Advertisement

Η «εγωίστρια» Lambo αποτελεί προσωπική δημιουργία του Βάλτερ Ντε Σίλβα, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης ολόκληρου του Ομίλου Volkswagen. «Είμαι στενά συνδεδεμένος με τη Lamborghini, όντας εξάλλου Ιταλός. Με αυτό το μοντέλο θέλησα να τιμήσω τη μάρκα και να υπενθυμίσω ότι τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης εταιρείας σχεδιάζονται με πάθος, περισσότερο με την καρδιά παρά με το μυαλό», σχολίασε ο Ντε Σίλβα.[nggallery id=2574]

Η Egoista αποκαλύφθηκε σε κλειστή εκδήλωση στην έδρα της Lamborghini, στη Σαντ’ Άγκατα της Βόρειας Ιταλίας. Φέρει αεροδυναμικά βοηθήματα εμπνευσμένα από τα αεροπλάνα και εσωτερικό μόνο για τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του εξοπλισμό που συναντάται στα επιθετικά ελικόπτερα, όπως το Head Up Display. «Δημιουργήθηκε μόνο για έναν επιβάτη, για όσους θέλουν να διασκεδάζουν αλλά και να εκφράζονται στο μάξιμουμ. Είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς συμβιβασμούς», σύμφωνα με τις εξηγήσεις του σχεδιαστή του.

Για την Egoista η Lamborghini επέλεξε τον V10 χωρητικότητας 5,2 lt. από τη Gallardo, όμως η μέγιστη ισχύς ανέβηκε στα 600 PS. Το κόκπιτ είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο και λειτουργεί ως κλωβός ασφαλείας. Για να βγει μάλιστα από την Egoista ο οδηγός θα πρέπει να αφαιρέσει το τιμόνι, να ανοίξει την καλύπτρα, να σηκωθεί όρθιος και αφού καθίσει στην αριστερή πλευρά του αμαξώματος να βγάλει έξω τα πόδια του. Όπως δηλαδή σε ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Advertisement
Advertisement