Live Κίνηση
Περισσότερα
PORSCHE-TAYCAN

Το «πιλοτήριο» της νέας Porsche Taycan

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «πιλοτήριο» της νέας Porsche Taycan

PORSCHE-TAYCAN

Το «πιλοτήριο» της νέας Porsche Taycan

PORSCHE-TAYCAN

Η νέα πολυτάλαντη Porsche Taycan δημιουργεί το αυτοκινητικό μέλλον, μέσω ενός πλήρους ψηφιακού περιβάλλοντος στο ποιοτικό, πολυτελές και κυρίως άκρως οδηγοκεντρικό κόκπιτ της.

Advertisement
Advertisement

Το βέβαιο είναι πως με το που επιβιβαστεί κανείς στην πολυτελή καμπίνα της νέας Porsche Taycan, νιώθεις αυτομάτως πως βρίσκεσαι στον «κατάλληλο χώρο εργασίας», με την ιδανική θέση οδήγησης να ιντριγκάρει απευθείας το υποσυνείδητο των αισθήσεων σου.

Η σπορ πτυχή της νέας Porsche Taycan γίνεται άμεσα αντιληπτή με το που καθίσεις στο εξαιρετικό σε στήριξη και τοποθετημένο χαμηλά, κοντά στο δρόμο, κάθισμά της, τα χέρια σου αγκαλιάσουν την δερμάτινη στεφάνη του τιμονιού και το βλέμμα σου περιηγηθεί στα εργονομικά όργανα.

Το εσωτερικό της νέας Porsche Taycan προϊδεάζει άμεσα τον απαιτητικό οδηγό για το ιδιαίτερο της απόλυτης σπορ κατασκευής, αλλά και για τις προθέσεις του πιο εμπνευσμένου hypercar με επίκεντρο τις απόλυτες επιδόσεις όπως επίσης και την δυναμική οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τυχαίο πως ο πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη συνοδηγού, διαθέτουν βελτιστοποιημένο περιβάλλον χρήστη με πολύτιμες πρόσθετες λειτουργίες. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος οδήγησης στο τιμόνι περιλαμβάνεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό.

Από εκεί και πέρα, για τα μοντέλα της νέας Porsche Taycan που διαθέτουν το πακέτο Sport Chrono όπως επίσης και την μπαταρία Performance Plus, υπάρχει η πολύ έξυπνη ειδική επιλογή «push to pass» στον διακόπτη των προγραμμάτων οδήγησης.

Με το νέο χειριστήριο που βρίσκεται αριστερά πίσω από το τιμόνι, ο χειρισμός των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού είναι ακόμη πιο διαισθητικός. Η εφαρμογή Apple CarPlay έχει ενσωματωθεί πιο συστηματικά στις οθόνες και τις λειτουργίες του οχήματος, ενώ η νέα λειτουργία In-Car Video προσφέρει τη δυνατότητα video streaming στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη του συνοδηγού.

Advertisement

Όλες οι εκδόσεις της νέας Porsche Taycan διαθέτουν πλέον ακόμη πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό καθώς και την αναβαθμισμένη τεχνολογία Porsche Driver Experience η οποία ευθύνεται για την βελτιωμένη φιλοσοφία οθόνης και συστημάτων χειρισμού.

Για κάθε τύπο αμαξώματος της νέας Porsche Taycan, προτείνονται στον πελάτη τέσσερις επιλογές συστήματος μετάδοσης κίνησης, με επιλογές πίσω κίνησης αλλά και ευφυούς τετρακίνησης. Τα ανανεωμένα μοντέλα είναι διαθέσιμα στα εγχώρια ολοκληρωμένα Porsche Centers.

Advertisement

Τώρα, παρόλο που το βάρος των νέων εκδόσεων είναι μειωμένο κατά έως και 15 kg, ο βασικός εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος. Ατμοσφαιρικός φωτισμός, ParkAssist με κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με φωτισμό surround, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, τεχνολογία έξυπνης εμβέλειας Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), αντλία θερμότητας με νέο σύστημα ψύξης, υποδοχή smartphone για ασύρματη φόρτιση, θύρες φόρτισης στην πλευρά οδηγού και συνοδηγού, διακόπτης επιλογής προγράμματος οδήγησης και σύστημα τιμονιού Power Steering Plus: ανήκουν όλα πλέον στον βασικό εξοπλισμό.

Τα βασικά μοντέλα της Taycan περιλαμβάνουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό τους την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και τα προστατευτικά μαρσπιέ αλουμινίου. Παράλληλα με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό, στα βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται μια μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας αλλά μικρότερου βάρους.

Η νέα Porsche Taycan αλλάζει τα δεδομένα των σύγχρονων hypercars εστιάζοντας στο οδηγικό ανθρώπινο ένστικτο. Το εσωτερικό της χαρακτηρίζεται σίγουρα αντάξιο των κορυφαίων προδιαγραφών, αλλά πολύ περισσότερο του εμβλήματος με την βαριά κληρονομιά στις αμιγώς σπορ κατασκευές.

Advertisement