Live Κίνηση
Περισσότερα
PORSCHE-TAYCAN

Νέα Porsche Taycan: Πολυτέλεια και τεχνολογία στο maximum

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Porsche Taycan: Πολυτέλεια και τεχνολογία στο maximum

PORSCHE-TAYCAN

Νέα Porsche Taycan: Πολυτέλεια και τεχνολογία στο maximum

PORSCHE-TAYCAN

Μία μεγάλη Porsche οφείλει εκτός από τα σπορ γονίδια να τιμά και την luxury διάσταση της εταιρείας. Και η νέα Taycan αναδεικνύει στο μέγιστο και αυτή την πλευρά της.

Advertisement
Advertisement

Όταν στην αυγή της δεκαετίας που διανύουμε η Porsche παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική της προσπάθεια, ο κόσμος της αυτοκίνησης βρέθηκε μπροστά σε ένα αυτοκίνητο που ξεπερνούσε τα δεδομένα της εποχής του, ανοίγοντας νέους δρόμους και δείχνοντας ξεκάθαρα πως ήταν εφικτό να υπάρξει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση χωρίς να χαθεί η αύρα του μοναδικού που εκφράζει η γερμανική εταιρεία.

Η Taycan γοήτευσε τους πάντες από την αρχή, όντας μία γνήσια Porsche όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε την σπορ καταγωγή της με έναν νέο, ηλεκτρικό, τρόπο.

Παράλληλα έδειξε στον αυτοκινητικό πλανήτη ότι η γερμανική εταιρία διατηρεί στο ακέραιο την ικανότητά της να κατασκευάζει πολυτελή και τεχνολογικά εξελιγμένα αυτοκίνητα, τα οποία εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες τους.

Advertisement
Advertisement

Στην πρόσφατη ανανέωση της Taycan όλα τα παραπάνω στοιχεία ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ένα σύνολο που φέρνει τις έννοιες της πολυτέλειας και της φινέτσας σε νέα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά το αμάξωμα, η εταιρία διατήρησε τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, που την κάνει άμεσα αναγνωρίσιμη ως Porsche αλλά με μία φουτουριστική διάσταση η οποία αντανακλά την ηλεκτρική της υπόσταση.

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός στο μπροστινό και πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τους νέους προβολείς και τα πίσω φώτα που έχουν κατασκευαστεί σχολαστικά από τους ειδικούς της Style Porsche.

Advertisement

Τα νέας σχεδίασης και πιο φαρδιά μπροστινά φτερά και τα πιο κομψά φωτιστικά σώματα τονίζουν το πλάτος της Taycan, προσδίδοντάς της μια πιο επιβλητική παρουσία.

Οι νέοι προβολείς διαθέτουν τεχνολογία HD matrix υψηλής ανάλυσης, τονίζοντας και πάλι την χαρακτηριστική οπτική υπογραφή των τεσσάρων σημείων που αποτελεί και σημείο αναγνώρισης των μοντέλων της μάρκας.

Advertisement

Το λογότυπο της Porsche μέσα στην πίσω φωτεινή λωρίδα υιοθετεί ένα τρισδιάστατο, γυάλινο σχέδιο, το οποίο διατίθεται πλέον και σε φωτιζόμενη έκδοση με υπέροχα animations καλωσορίσματος και αποχώρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα Turbo και Turbo S διαθέτουν το εκπληκτικό χρώμα Turbonite, που τα διαφοροποιεί περαιτέρω τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική αισθητική.

Στο σαλόνι η εταιρία φρόντισε να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της Taycan χωρίς όμως να χαθεί η οδηγοκεντρική της διάσταση, αυτή που την ξεχωρίζει από όλα τα μεγάλα τετράθυρα σεντάν, είτε είναι ηλεκτρικά είτε όχι.

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη συνοδηγού διαθέτουν νέο περιβάλλον, με επιπλέον λειτουργίες και νέες δυνατότητες.

Ο έλεγχος των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού είναι πλέον πιο διαισθητικός με την εισαγωγή ενός νέου μοχλού ελέγχου που βρίσκεται σε βολική θέση πίσω από το τιμόνι.

Υπάρχει πλέον πιο ολοκληρωμένη ενσωμάτωση του Apple CarPlay, με εμφάνιση στην οθόνη, ενώ μπορούν επίσης να προβληθούν video όχι μόνος την οθόνη του συνεπιβάτη αλλά και στην κεντρική οθόνη αφής.

Παρά τη μείωση του βάρους έως και 15 κιλά, η νέα γενιά της Taycan διαθέτει ακόμη πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Αυτός περιλαμβάνει φωτισμό περιβάλλοντος χώρου, ParkAssist με κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό περιμετρικά των καθρεφτών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), αντλία θερμότητας με ανανεωμένο σύστημα ψύξης, θέση smartphone για ασύρματη φόρτιση, θύρες ηλεκτρικής φόρτισης τόσο στην πλευρά του οδηγού όσο και στην πλευρά του συνοδηγού, διακόπτη Drive Mode και Power Steering Plus, κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, η Taycan συνεχίζει να εκπλήσσει με την συνολική της παρουσία, όντας ένα αυτοκίνητο που κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ξεπεράσει τα δεδομένα της εποχής του, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση στην δεκαετία που διανύουμε.

Ξεχωριστή και επιβλητική σε εμφάνιση, γεμάτη από τεχνολογίες αιχμής και με μία εκλεπτυσμένη πολυτέλεια που συναρπάζει, η ανανεωμένη Taycan δείχνει ξεκάθαρα την ικανότητα της Porsche να εξασφαλίζει την ιστορική της συνέχεια ανοίγοντας νέους δρόμους στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Και με τον καθηλωτικό τρόπο που μόνο εκείνη μπορεί.