Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΙΣΩ ΚΙΝΗΣΗ

Το αναγκαίο κακό, ο Σφακιανάκης, η Inchcape, τα νεύρα και η Kosmocar

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αναγκαίο κακό, ο Σφακιανάκης, η Inchcape, τα νεύρα και η Kosmocar

ΠΙΣΩ ΚΙΝΗΣΗ

Το αναγκαίο κακό, ο Σφακιανάκης, η Inchcape, τα νεύρα και η Kosmocar

ΠΙΣΩ ΚΙΝΗΣΗ

Όταν μία είδηση δεν μπορείς να την αποφύγεις, διαμόρφωσέ την…

Γεια σας,

ΠΙΣΩ ΚΙΝΗΣΗ, με όλους του ψιθύρους και τις φήμες.

Γιατί κάποτε η επικοινωνία και οι αποκαλύψεις τρομοκρατούσαν τα στελέχη, τα οποία έφτιαχναν ένα επικοινωνιακό… κουκούλι.

• Όμως στη σημερινή ταχύτατη εποχή, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Προς στελέχη εταιρειών λοιπόν και κυρίως προς κάποια… φοβισμένα Γραφεία Τύπου: «Όταν μία είδηση δεν μπορείς να την αποφύγεις, διαμόρφωσέ την…_ TΤ»

• Γιατί αν βλέπεις την επικοινωνία και τους Δημοσιογράφους ως «αναγκαίο κακό», μάλλον έχεις χάσει πολλά επεισόδια με το τι συμβαίνει σήμερα στην αγορά.

Το «αναγκαίο κακό» δεν το έβγαλα από το μυαλό μου –  Μου το είχε πει κατάμουτρα στέλεχος της αγοράς, που σήμερα ξεκουράζεται απολαμβάνοντας τη σύνταξη του – οπότε δεν έχει νόημα και να σας πω το όνομά του!

• Να ξέρετε εμείς εδώ θα τα λέμε όλα με ονοματεπώνυμο – Άλλωστε τι έχει να φοβηθεί ένα Μέσο με 9.000.000 επισκέψεις το μήνα;

ΜΟΝΟ τον κόσμο του, τον οποίο σέβεται, παράλληλα με την αγορά και τους ανθρώπους της. Ομως αλήθειες θα λέμε και θα αποκαλύπτουμε!

• Αλλά η επικοινωνία είτε straight είτε ως ΠΙΣΩ ΚΙΝΗΣΗ, αναμφίβολα δεν είναι φόβος, αλλά εργαλείο! Φόβος = ασχετοσύνη.

Αλήθεια, μαθαίνω για φόβο και τρόμο σε μεγάλο μαγαζί… Δώστε μου λίγο χρόνο να μάθω και άλλα.
pisokinisi@newsauto.gr και SMS στο 6937358247στείλτε άφοβα. Δεν θα μάθει ποτέ κανένας ποιος έστειλε τι.

Σφακιανάκης και BYD

Αναμφίβολα έκανε το μεγάλο «μπαμ» για το 2024. Ίσως και να είναι το μεγαλύτερο για φέτος.

• Τελειωμένους τους είχαν κάποιοι αντίπαλοι: «Τώρα με τα δάνεια στα funds, δύσκολα…». Και όμως, ο αίλουρος Τάκη, με διακριτικότητα έφερε το θηρίο στην Ελλάδα και τάραξε τα νερά. Αναμφίβολα…

Εντάξει το «με απόλυτη διακριτικότητα» είναι σχετικό γιατί εμείς το μάθαμε πολύ νωρίτερά και το γράψαμε. Είπαμε: όταν μία είδηση δεν μπορείς να την αποφύγεις … και από το newsauto δύσκολα το αποφεύγεις

• Το Κινέζικο θηρίο αρπάχτηκε από άλλα δύο θηρία, το εξής ένα, που είχε μείνει στον τελικό. Την Inchcape (Toyota στην Ελλάδα, BYD σε πολλές άλλες χώρες).

Μιας και ο λόγος για το επι της Εθνικής Αντιστάσεως Χαλάνδρι μεριά, οι πωλήσεις τέζα, και η εντολή των Βέλγων ξεκάθαρη στον συμπαθέστατο και ιδιαίτερα εξωστρεφή (επιτέλους για την Ελληνική Toyota) Hermann. «Trouver business pour la Grèce». Και θα βρει…

Σφακιανάκης και BYD

• Τελικά ο Σφακιανάκης είναι εισαγωγέας η «Εθνικός Dealer». Η ενημέρωση στα Αγγλικά, δεν αναφέρει για «Introducer» ή για «Importer». Άλλωστε στου διαδικτύου την κυριαρχία αυτές οι λέξεις αποφεύγονται για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε (online πωλήσεις κλπ).

Η ενημέρωση στα Αγγλικά, αναφέρει ξεκάθαρα «…Sfakianakis Group as National Dealer Partner in Greece». Στα Ελληνικά μεταφράστηκε ως «Διανομέας». Μα «Διανομέας» δεν είναι και ο εισαγωγέας; Ναι, αλλά και ο «Εθνικός Ντίλερ», είναι «Διανομέας».

• Τελικά τι είναι;  Χμμμμ Γάτος ο Σταύρος! Αλλά και οι γιοί του, που μαθαίνω ότι τα σπάνε στα επιχειρηματικά!

Είναι ντίλερ λοιπόν και αν δεν είναι ας με διαψεύσει και το γράφω…

• Δεν ξέρουμε -ακόμα- τι έχει υποσχεθεί στους Κινέζους που δεν ήθελαν να ικανοποιήσουν οοοοολοι οι άλλοι μνηστήρες τους.

Οπως αποκάλυψε πάλι το newsauto, το σίγουρο είναι δύο BYD εκθέσεις που θα φτιάξει άμεσα στην Κηφισίας εκεί που είναι η DS και στην Εθνική Οδό εκεί που είναι η Skoda.

• Νεύρα στο επι της Κηφισίας Χαλάνδρι μαθαίνω, που πριν λίγες εβδομάδες έφτιαξαν μια υπέροχη – premium έκθεση! Απλά για το γαμώτο της διαδικασίας, γιατί απο χώρους και εκθέσεις άλλο τίποτα.

Από την άλλη, στην Αργυρούπολη δεν τους πολύ ένοιαξε. Του εναντίον…

• Πάντως τα νερά ταράχτηκαν και θα ταραχτούν πολύ περισσότερο σύντομα (μείνετε συντονισμένοι).

Και το ξέρετε πως αυτό μας αρέσει… Και πρέπει να αρέσει και στην αγορά. Γιατί η νηνεμία φέρνει βαρεμάρα και η βαρεμάρα… καταστροφή

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα

ΤΤ