Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 3008: Στην κορυφή των σύγχρονων τεχνολογιών

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008: Στην κορυφή των σύγχρονων τεχνολογιών

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 3008: Στην κορυφή των σύγχρονων τεχνολογιών

PEUGEOT 2021-2

Το ανανεωμένο Peugeot 3008 αποτελεί ένα κορυφαίο σύνολο premium ποιότητας και ανέσεων το οποίο τονίζεται ακόμα περισσότερο από το πλήθος των τεχνολογικών συστημάτων που απαρτίζουν το εξοπλιστικό του υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Με το 3008 η Peugeot έκανε μία σημαντική στροφή στην πορεία της, αναβαθμίζοντας συνολικά την εικόνα της και κατακτώντας δικαιωματικά την θέση που της αξίζει ανάμεσα στους premium Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Πάνω σ’ αυτό το μοντέλο βασίστηκε όλη η σύγχρονη παρουσία της γαλλικής εταιρίας, με όλα τα μοντέλα που ακολούθησαν και μία γκάμα που ξεχειλίζει από σχεδιαστική φαντασία και κατασκευαστική ωριμότητα.

Η ανανεωμένη γενιά του 3008 αναβάθμισε ακόμα περισσότερο την εξωτερική του εμφάνιση, σημείο που ούτως ή άλλως αποτελούσε το δυνατό χαρτί του αυτοκινήτου. Οι βελτιώσεις είναι πολλές και σημαντικές, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον ποιοτικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, και καθιερώνοντάς το πλέον ανάμεσα στα uper class SUV της αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα και την τεράστια εμπορική του απήχηση που το θέλει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Στη νέα και ανανεωμένη του εκδοχή, το Peugeot 3008, πέρα από τα εξελιγμένα μηχανικά μέρη και την πληθωρική γκάμα κινητήρων και εκδόσεων, εφοδιάζεται και με μία πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του οδηγού.

Πρόκειται για τελευταίας γενιάς συστήματα τα οποία εξυπηρετούν μία σειρά από καθημερινές ανάγκες της οδήγησης και βοηθούν τον οδηγό να τις αντιμετωπίσει με το λιγότερο δυνατό άγχος και την μεγαλύτερη ασφάλεια.

Advertisement

Μεταξύ αυτών υπάρχει το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων του δρόμου, η προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης, το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και Lane Positioning Assis, η προειδοποίηση και διόρθωση σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων και πολλά άλλα.

Advertisement

Σε νυχτερινές συνθήκες, το αποκλειστικό σύστημα Night Visioniμε υπέρυθρη κάμερα ανιχνεύει την παρουσία πεζών ή ζώων έως 200 μέτρα μπροστά από το όχημα, πέρα από το φάσμα των προβολέων και σας προειδοποιεί με ειδικό σήμα. Αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί εάν πεζοί ή ποδηλάτες βρίσκονται κοντά στο όχημα.

Το Advanced Grip Controli χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη αντιολισθητική λειτουργία ενσωματωμένη στο ESP η οποία διαχειρίζεται την πρόσφυση των εμπρός κινητήριων τροχών και την προσαρμόζει στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Μέσα από 4 προγράμματα οδήγησης (standard, άμμος, χιόνι, λάσπη) μπορείτε να προσαρμόσετε το κράτημα του αυτοκινήτου σας στις πιο δύσκολες συνθήκες: χιόνι, λάσπη ή άμμο.

Advertisement

Στο Advanced Grip Control ενσωματώνεται το Hill Assist Descent Control (σύστημα υποβοήθησης κατάβασης), ενώ συνδυάζεται με ειδικά ελαστικά 225/55 R18 All seasons “3 Peak Mountains Snow Flakes” υψηλής ενεργειακής απόδοσης Class A & ζάντες αλουμινίου 18″ LOS ANGELES

Το Lane Departure Warning είναι ένα σύστημα που ανιχνεύει τον δρόμο, χρησιμοποιώντας μια κάμερα που αναγνωρίζει σταθερές ή διακεκομμένες γραμμές, όταν μια διαμήκης σήμανση λωρίδας του οδοστρώματος διασχίζεται κατά λάθος. Με το σύστημα Lane Keeping Assist προσφέρεται η δυνατότητα διόρθωσης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Αυτό το σύστημα αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας και τα εμφανίζει στον πίνακα οργάνων. Το σύστημα λαμβάνει επίσης υπόψη τις πληροφορίες για το όριο ταχύτητας από τη χαρτογράφηση του συστήματος πλοήγησης.

Το σύστημα διαθέτει επίσης σύσταση ορίου ταχύτητας: ο οδηγός έχει την επιλογή να προσαρμόσει την ταχύτητά του στο όριο ταχύτητας που διαβάζει η κάμερα μέσω του cruise control.Το σύστημα προσφέρει εκτεταμένη αναγνώριση οδικής σήμανσης (STOP, απαγορευτικό εισόδου, κλπ)

Με τη βοήθεια ραντάρ, το σύστημα ανιχνεύει το αυτοκίνητο που κινείται μπροστά και διατηρεί αυτόματα την προηγουμένως επιλεγμένη απόσταση ασφαλείας ενεργώντας στο φρένο και το γκάζι.

Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα λειτουργεί έως ότου το αυτοκίνητο φτάσει σε πλήρη στάση (με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή έως και 30 km/h με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). Στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 στο Adaptive Cruise Control ενσωματώνεται και η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας. (Lane Positioning Assist).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 3008: O ορισμός του premium μεσαίου SUV
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 250e vs Peugeot 3008 Hybrid
Δοκιμή: Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 PS