Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 3008: Με νέα εμφάνιση που καθηλώνει

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 3008: Με νέα εμφάνιση που καθηλώνει

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 3008: Με νέα εμφάνιση που καθηλώνει

PEUGEOT 2021-2

Το Peugeot 3008, το μεσαίο SUV που άλλαξε τα δεδομένα της κατηγορίας φέρνει τον premium αέρα της γαλλικής εταιρίας σε μία νέα εποχή με αναβαθμισμένη εμφάνιση και ένα πολύ πιο ελκυστικό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Το 3008 αποτέλεσε ένα αυτοκίνητο σημείο καμπής όχι μόνο για την ίδια την Peugeot αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Το κομψό και δυναμικό αμάξωμά του σε συνδυασμό με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τις αναβαθμισμένες ανέσεις, έφεραν την γαλλική εταιρία στην καρδιά των premium κατασκευαστών, με το 3008 να κερδίζει τις εντυπώσεις και τα βραβεία χάρη στον εξαιρετικά ολοκληρωμένο και πληθωρικό χαρακτήρα του.

Φέτος παρουσιάστηκε η αισθητικά αναβαθμισμένη γενιά του, όπου το εμπνευσμένο design έχει τονιστεί ακόμα περισσότερο, με ακόμα περισσότερη κομψότητα και έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα στην εμφάνισή του. Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, όπου η προχωρημένη αισθητική έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερα, δημιουργώντας ένα όχημα που ξεχειλίζει από δυναμισμό και φινέτσα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα μάσκα χωρίς πλαίσιο επιβεβαιώνει το μοναδικό στιλ του αυτοκινήτου προσδίδοντας στο νέο 3008 περισσότερο κύρος και διατηρώντας χωρίς να επηρεάσει την αρμονία των γραμμών του. H νέα μάσκα εκτείνεται κάτω από τα φωτιστικά σώματα και τα ενσωματώνει αρμονικά. Στην άκρη του καπό διακρίνεται το λογότυπο του μοντέλου

Οι σχεδιαστές της εταιρίας θέλησαν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του νέου 3008 τοποθετώντας στο εμπρός μέρος πλευρικές εισαγωγές αέρα σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση, ενώ οι μαύρες ρίγες ενσωματώνονται στο νέο προφυλακτήρα από το 1ο επίπεδο εξοπλισμού. Οι εκδόσεις GT/GT Pack, διαθέτουν ειδική μάσκα με ξεχωριστό σχεδιαστικό μοτίβο το οποίο τονίζει ακόμα περισσότερο τον ειδικό premium χαρακτήρα των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Advertisement

Οι νέοι προβολείς τεχνολογίας LED, διαθέσιμοι από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού, συνθέτουν τη φωτεινή υπογραφή της μάρκας με το χαρακτηριστικό «δόντι λιονταριού». Στις κορυφαίες εκδόσεις GT & GT Plus οι προβολείς Full LED ενσωματώνουν τη λειτουργία στατικού κατευθυντικού φωτισμού (SDL – Static Directional Lighting ) που βελτιστοποιεί την ορατότητα στις στροφές (έως 90 χλμ/ώρα).

Στο πίσω μέρος, τα νέα μοντέρνα φωτιστικά σώματα υιοθετούν τεχνολογία Full LED (και για το φως της όπισθεν), και περιλαμβάνουν τους τριπλούς, 3D, αναγνωρίσιμους πλέον «όνυχες» της μάρκας. Τα φλάς διαθέτουν λειτουργία scroll. Τα φώτα διαθέτουν σκουρόχρωμο κάλυμμα, που ταιριάζει αισθητικά με τη μαύρη λωρίδα μεταξύ τους, και δίνει την εντύπωση του φαρδύτερου αμαξώματος.

Advertisement

Από το πλάι, ξεχωρίζουν οι νέες ακτινωτές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών τύπου “San Fransisco” που διατίθενται στις εκδόσεις GT Pack, εξασφαλίζοντας έτσι τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Επιπλέον, τα λογότυπα GT έχουν αποκτήσει πιο μοντέρνα γραμματοσειρά και είναι τοποθετημένα στα εμπρός φτερά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Advertisement

Το νέο Peugeot 3008 σε μία σειρά από μοντέρνους χρωματισμούς που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το ξεχωριστό στιλ του αυτοκινήτου:
– Μπλε Célèbes (νέα απόχρωση)
– Μπλε Vertigo (νέα απόχρωση)
– Λευκό Πέρλα
– Γκρι Artense
– Γκρι Platinium
– Μαύρο Perla Nera
– Κόκκινο Ultimate

Στις πλούσιες εκδόσεις GT και GT Pack διατίθεται και μία νέα προαιρετική εναλλακτική επιλογή εξοπλισμού, το “Black Pack”, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω σκουρόχρωμες σχεδιαστικές λεπτομέρειες:

  • Μάσκα εμπρός και σήματα εμπρός & πίσω βαμμένα στο αποκλειστικό χρώμα Dark Chrome
  • Προστατευτική ποδιά στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα σε χρώμα γκρι Tungstène
  • Διακοσμητικό τόξο οροφής και ένθετα στα εμπρός φτερά με φινίρισμα Μαύρο στιλπνό
  • Διαμήκεις μπάρες οροφής με φινίρισμα Μαύρο σατινέ
  • Προστατευτικά trim στις πόρτες με φινίρισμα Μαύρο ματ
  • Διακοσμητικό trim στον πίσω προφυλακτήρα με Μαύρο στιλπνό φινίρισμα
  • Ζάντες αλουμινίου 19” WASHINGTONi με βερνίκι BLACK MIST, ένθετα ONYX BLACK, ελαστικά 205/55 R19 υψηλής ενεργειακής απόδοσης (Class A)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 250e vs Peugeot 3008 Hybrid
Δοκιμή: Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 PS
Peugeot 3008 Hybrid: Ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση