Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 208: Η premium έκφραση στα super mini

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Η premium έκφραση στα super mini

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 208: Η premium έκφραση στα super mini

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δεν είναι μόνο ότι ξεχωρίζει για την αισθητική του και το μοναδικό του στιλ. Είναι πολύ περισσότερο ότι το νέο Peugeot 208 έχει φέρει έναν premium αέρα ποιότητας και τεχνολογίας, δημιουργώντας το απόλυτο σύνολο της μικρής κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η Peugeot δημιουργεί τα πρωτοσέλιδα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας σε ότι αφορά την μικρή κατηγορία. Τα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει στο πέρασμα των δεκαετιών άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στους ευρωπαίους καταναλωτές, συνδυάζοντας στιλ, πρακτικότητα και οδηγική απόλαυση στο μάξιμουμ.

Γνήσιο τέκνο αυτής της μεγάλης και εμβληματικής παράδοσης είναι και το 208. Ένα αυτοκίνητο χαρισματικό από την πρώτη πινελιά που μπήκε στο σχεδιαστήριο και το οποίο κατάφερε μέσα σε μία νύχτα να αλλάξει την πορεία της κατηγορίας του και να συνεπάρει όλες τις ευρωπαϊκές αγορές στο δικό του ρυθμό.

Μοναδικής αισθητικής και έμπνευσης το αμάξωμα, συνδυάζεται με κορυφαίας ποιότητας υλικά και ανέσεις, χωρίς να ξεχνά εκείνο που χαρακτήριζε πάντα τα μικρά μοντέλα της Peugeot, την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση.

Advertisement
Advertisement

Κόντρα στην τάση της τυποποίησης που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Peugeot έχει στη γκάμα της ένα αυτοκίνητο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, όντας την ίδια στιγμή απόλυτα νεανικό, έντονα δυναμικό και μαζί ιδιαίτερα ελκυστικό σε ένα ευρύ κοινό. Ένα κοινό που έσπευσε να το αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, ανεβάζοντάς το στην κορυφή των πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συγκεντρώνοντας παράλληλα και τα πιο περιζήτητα βραβεία από τις επιτροπές ειδικών σε όλο τον κόσμο.

Η γενιά αυτή του 208, που συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική μετακίνησης της Peugeot στο premium κομμάτι της αγοράς, ξεχωρίζει από το τολμηρό design που διακρίνεται από τον αέρα νεότητας και της ενέργειας που αναδίδει. Πέρα από το πρωτότυπο και ξεχωριστό στυλ του, το Peugeot 208 καινοτομεί με το i-Cockpit, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D καθώς και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Advertisement

Το εσωτερικό του νέου Peugeot 208 είναι τόσο ξεχωριστό και όμορφο που προσφέρει ένα απόλυτα εκφραστικό design με τέλειες αναλογίες και βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής αναβάθμισης της Peugeot. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις αναλογίες και τη διάταξη των χώρων αποθήκευσης του νέου Peugeot 208. Εκτός από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπάρχουν 3 αποθηκευτικοί χώροι κατά μήκος της καμπίνας (ανάλογα με την έκδοση).

Advertisement

Μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας, φαρδύ και χαμηλό το ξεχωριστό Peugeot 208 διακρίνεται για το αθλητικό του παρουσιαστικό και τις χυτές του γραμμές. Υπάρχει επίσης μια ξεκάθαρη αύρα αισθησιασμού που αντανακλάται από τα έντονα τονισμένα φτερά και τις καμπύλες του αμαξώματος , μια διακριτική ισορροπία μεταξύ ακμών και καμπυλών.

Το Peugeot 208 βασίζεται στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα του ομίλου PSA, που φέρει την ονομασία CMP (Common Modular Platform). Αποκλειστικά σχεδιασμένη για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C, η νέα αυτή πλατφόρμα συμπληρώνει την υπάρχουσα EMP2 (Efficient Modular Platform).

Advertisement

Όπως φανερώνει και η ονομασία της μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαστάσεις και τις παραλλαγές των κινητήρων. Με δυνατότητα να δέχεται όλους τους τύπους κινητήρων, παρέχει στους πελάτες την ευκαιρία να επιλέξουν: κινητήρα εσωτερικής καύσεως (βενζίνη/ diesel) ή ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Peugeot 208 εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης. Μάλιστα, οι PureTech 100hp και 130hp είναι οι μοναδικοί στη συγκεκριμένη κατηγορία που διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 (Efficient Automatic Transmission) των 8 σχέσεων. Υπάρχει επίσης και η ιδιαίτερα εξελιγμένη ηλεκτρική έκδοση των 136 ίππων με την προηγμένη τεχνολογία για την καλύτερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Σε κάθε περίπτωση και όποια επιλογή κινητήρα να κάνει ο επίδοξος αγοραστής, το 208 αποτελεί την κορύφωση της ολοκλήρωσης των μικρών αυτοκινήτων, συνδυάζοντας ποιότητες και ανέσεις μεγαλύτερων και ακριβότερων κατηγοριών σε ένα μικρό, ευέλικτο και ακραίας ομορφιάς αμάξωμα.

Μία ιδανική επιλογή -όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι κορυφαίες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη- για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να παίξει άνετα τον ρόλο του ενός και μοναδικού οχήματος μίας οικογένειας, η οποία όχι μόνο δεν θα στερηθεί απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα θα απολαύσει την εξαιρετική άνεση και την μοναδική οδηγική απόλαυση που μόνο η Peugeot μπορεί να προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.5 BlueHDi vs Toyota Yaris 1.5 Hybrid
Peugeot 208: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Peugeot 2008: 5 λόγοι να το επιλέξεις