Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Εντυπωσιακό design και τεχνολογία στο σαλόνι του νέου Opel Astra

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιακό design και τεχνολογία στο σαλόνι του νέου Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Εντυπωσιακό design και τεχνολογία στο σαλόνι του νέου Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

To νέο Opel Astra φέρνει έναν φρέσκο σχεδιαστικό αέρα στην κατηγορία του. Κάτι που γίνεται ακόμα πιο εμφανές στο σαλόνι με τα φουτουριστικά στοιχεία και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Opel Astra αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της παρουσίας του μοντέλου στις ευρωπαϊκές αγορές, ένα πραγματικό άλμα στην σχεδίαση και τα premium χαρακτηριστικά άνεσης και τεχνολογίας.

Εκτός από την εντυπωσιακή όσο και αυθεντικά μοντέρνα εμφάνιση του αμαξώματος, το νέο Opel Astra διακρίνεται για την τεράστια εξέλιξη που έχει σημειωθεί στην εικόνα του σαλονιού του.

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στην έδρα της εταιρίας στο Russelheim, το νέο Astra εφοδιάζεται με σημαντικές καινοτομίες και πολλές σύγχρονες τεχνολογίες που όμοιές του υπάρχουν μόνο σε μοντέλα ακριβότερων κατηγοριών.

Advertisement
Advertisement

Το σαλόνι χαρακτηρίζεται από το πλήρως ψηφιακό ταμπλό με την ονομασία Pure Panel, αφήνοντας στο παρελθόν του μοντέλου τους κλασικούς αναλογικούς δείκτες.

Η σύγχρονη εκδοχή του Astra προκρίνει την διεπαφή μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου, διαθέτοντας νέα και μοντέρνα γραφικά, με ένα εξελιγμένο user interface το οποίο είναι πρακτικό αλλά και άμεσο στην απόκριση των εντολών του οδηγού.

Advertisement

Το Pure Panel διαθέτει πίσω από μία ενιαία κρυστάλλινη επιφάνεια δύο οθόνες των 10 ιντσών, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων.

Η ενιαία αυτή οθόνη καλύπτει μεγάλο κομμάτι από το επάνω μέρος του ταμπλό και δένει αρμονικά με τους αεραγωγούς, δημιουργώντας ένα πολύ σύγχρονο και πολύ μοντέρνο σε αισθητική ψηφιακό περιβάλλον.

Advertisement

Χάρη σε μία ειδική επίστρωση που μειώνει τις αντανακλάσεις, δεν υπάρχει πλέον το κλασικό συμβατικό κάλυμμα των οθονών, αφήνοντας όλη την διάταξη του Pure Panel να αναδείξει την high-tech φιλοσοφία της αλλά και την έμφαση που έχει δοθεί στην λειτουργικότητα.

Οι φυσικοί διακόπτες έχουν διατηρηθεί αλλά μειωμένοι στους απολύτως απαραίτητους, έχοντας πλέον μία πολύ όμορφη διάταξη κάτω από την οθόνη των πολυμέσων. Η ισορροπία ανάμεσα στους διακόπτες και την χρήση της οθόνης είναι ιδανική για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με τον οδηγό να έχει πάντα στην διάθεσή του την πιο εύκολη και χρηστική λύση για τον έλεγχο των πιο συνηθισμένων λειτουργιών του νέου Astra.

Advertisement

To σύστημα πολυμέσων έχει πολύ όμορφα γραφικά και σωστά ταξινομημένα μενού ώστε να είναι εύχρηστο και χωρίς να απαιτείται η συχνή ενασχόληση του οδηγού με αυτό. Παράλληλα προσφέρεται και σύστημα φωνητικών εντολών καθώς και διακόπτες επάνω στο τιμόνι για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η μετάβαση από τη μία λειτουργία στην άλλη.

Οι ψηφιακές δυνατότητες διασύνδεσης είναι κορυφαίες για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, περιλαμβάνοντας στάνταρ ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto.

Ένα ακόμα αναπόσπαστο στοιχείο της premium προσωπικότητας του νέου Opel Astra είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και οι εξαιρετικές επιλογές που έχουν γίνει από την εταιρία στην επιλογή των υλικών.

Το σαλόνι δείχνει να ανήκει σε αυτοκίνητο ακριβότερης και πιο πολυτελούς κατηγορίας, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την εξαιρετική ηχομόνωση και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου που φθάνουν στον χώρο των επιβατών.

Παράλληλα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν την εξαιρετική προσοχή που έδειξε η Opel στην σχεδίαση του νέου Astra, όπως για παράδειγμα τα ειδικά εμπρός καθίσματα τα οποία φέρουν την πιστοποίηση του γερμανικού οργανισμού AGR και εξασφαλίζουν μοναδική εργονομία και κορυφαία άνεση στα μεγάλα ταξίδια.

Εκτός όλων αυτών, ο οδηγός του νέου Astra έχει στην διάθεσή του ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Ενώ δεν λείπουν και στοιχεία όπως το head-up display ή η κάμερα Intelli-Vision με κάλυψη 360 μοιρών, για πλήρη αντίληψη από τον οδηγό της κατάστασης που επικρατεί γύρω από το όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Νέο Opel Astra: Οι τιμές στην Ελλάδα
Οδηγούμε το νέο Opel Astra στην Πορτογαλία