Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Scooters 125 cc

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινά το λανσάρισμα του νέου Volvo XC60

  • Τάκης Τρακουσέλλης

H διάθεση του νέου Volvo XC60 ξεκινά και στην ελληνική αγορά. Δείτε τις τιμές και τον εξοπλισμό του νέου σουηδικού μοντέλου.

Το νέο Volvo XC60 βρίσκεται στην Ελλάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα εκτίθενται ήδη στο μόνιμο stand που διατηρεί η Volvo στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του Volvo Experience, της ολοκληρωμένης εμπειρίας γνωριμίας με τα μοντέλα της σουηδικής μάρκας. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα το μοντέλο θα βρίσκεται και στο δίκτυο επίσημων διανομέων της Volvo σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Volvo Car Hellas ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο μοντέλο, το οποίο στο λανσάρισμά του διατίθεται αποκλειστικά σε τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 53.490 ευρώ, τόσο για την πετρελαιοκίνητη D4 έκδοση των 190 ίππων όσο και τη βενζινοκίνητη T5, έκδοση των 254 ίππων.

D4 AWD Geartronic, 190 PS, 53.490 ευρώ
D5 AWD Geartronic, 235 PS, 56.030 ευρώ
T5 AWD Geartronic, 254 PS, 53.490 ευρώ
T6 AWD Geartronic, 320 PS, 55.975 ευρώ
T8 Twin Engine AWD Geartronic, 407 PS, 62.780 ευρώ

Όσον αφορά στις εκδόσεις εξοπλισμού, η Volvo ακολουθεί την ίδια, πολύ επιτυχημένη στρατηγική που παρουσίασε και στη Σειρά 90. Σύμφωνα με αυτή, το μοντέλο διατίθεται στην ήδη πολύ πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Momentum, που υπερκαλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή. Αν όμως επιθυμεί να έχει το αυτοκίνητό του μία πιο σπορ αίσθηση και στυλ, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ιδανική επιλογή αποτελεί η έκδοση R-Design. Αν πάλι προτεραιότητα είναι η απόλαυση μιας ακόμα πληρέστερης αίσθησης πολυτέλειας, τότε η ιδανική έκδοση είναι η Inscription. Φυσικά, υπάρχει διαθέσιμος και επιπλέον προαιρετικός εξοπλισμός, για να αποκτήσει το XC60 μια ακόμα πιο έντονη προσωπική σφραγίδα του κατόχου του.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο Volvo XC60, για τις διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.969 κ.εκ. ενώ ως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται το εξαιρετικό, γνωστό και από τη Σειρά 90, Geartronic οκτώ σχέσεων.

Ενδεικτικά και μόνο, στην έκδοση εξοπλισμού Momentum περιλαμβάνονται εκτός άλλων:
o City Safety με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης
o Σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα
o Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα
o Σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο
o Σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης
o Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
o Σύστημα επαγρύπνησης οδηγού
o Ψηφιακός πίνακας οργάνων και κεντρική οθόνη αφής 9”
o Αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής, γόνατου οδηγού
o Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις
o ABS με έκτακτη υποβοήθηση πέδησης
o Σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης με προηγμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας, έλεγχο υποστροφής/υπερστροφής και σπορ λειτουργία
o Ηλεκτρικά υποβοηθούμενο δερμάτινο τιμόνι, ρυθμιζόμενο σε ύψος/βάθος
o Cruise Control, Start/Stop και αισθητήρες υγρασίας και βροχής
o Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού με σύστημα ελέγχου αέρα καμπίνας
o Ηλεκτρικά παράθυρα μπρος/πίσω
o Προβολείς LED με αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης
o Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη
o Εκκίνηση/σβήσιμο κινητήρα χωρίς κλειδί
o Ηχοσύστημα High Performance με Sensus Connect, εξακάναλο ενισχυτή 330W με 10 ηχεία, Bluetooth και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι
o Πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED
o Ζάντες αλουμινίου με σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών
o Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω

Η έκδοση Inscription, εκτός άλλων διαθέτει επιπλέον επιλογή προγραμμάτων οδήγησης (Drive Modes), ηλεκτρικά καθίσματα τύπου comfort με δέρμα ιδιαίτερης ποιότητας και λειτουργία μνήμης, μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων (12,3”) κλπ.

Η έκδοση R-Design, εκτός άλλων διαθέτει επιπλέον επιλογή προγραμμάτων οδήγησης (Drive Modes), ανατομικά σπορ καθίσματα με δέρμα ιδιαίτερης ποιότητας και το λογότυπο R-Design, λειτουργία μνήμης στα ηλεκτρικά καθίσματα με δυνατότητα προέκτασης έδρας, σπορ τιμόνι με έντονη ραφή και λογότυπο R-Design, σπορ πεντάλ από αλουμίνιο με ελαστικά ενθέματα, μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων (12,3”), πλήθος από σπορ διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκουν και οι δύο από τις τρεις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας που παρουσιάζει η Volvo στο νέο XC60, καθιστώντας το ίσως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ! Κοινό τους χαρακτηριστικό, η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Τα τρία νέα συστήματα ασφάλειας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι και δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό για ακόμα καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει πιθανές επικείμενες συγκρούσεις.

Το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety, στο βασικό εξοπλισμό, συνοδεύεται τώρα από ενεργή υποβοήθηση τιμονιού, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα, δικυκλιστές, πεζούς, μεγάλα ζώα ή ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του ενώ παράλληλα προετοιμάζει τις ζώνες ασφαλείας και τα φρένα για αυτόματη πέδηση αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα.

To Oncoming Lane Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα), στο βασικό εξοπλισμό, με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού βοηθά τον οδηγό να αποφύγει συγκρούσεις με αντίθετα ερχόμενα οχήματα, «οδηγώντας», αν είναι αναγκαίο, το νέο XC60 πίσω στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας, εκτός τροχιάς αντίθετα ερχόμενου οχήματος.

Τέλος, το BLIS, το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (προαιρετικός εξοπλισμός), αν ανιχνεύσει κίνδυνο από επερχόμενο άλλο όχημα πίσω από το Νέο XC60, με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού ανακατευθύνει το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto