Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

“Θα βοηθήσει το Grexit όλη την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου”…

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Θα βοηθήσει το Grexit όλη την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου”…

ΑΓΟΡΑ

“Θα βοηθήσει το Grexit όλη την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου”…

ΑΓΟΡΑ

Την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ όχι μόνο δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αλλά θα συμβάλει στη μελλοντική σταθερότητα της αγοράς, εκφράζουν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα “Automotive News Europe”.

Advertisement
Advertisement

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (VDA) Matthias Wissmann, εξέφρασε την άποψη ότι «το Grexit δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον ως ταμπού και θα μπορούσε να συμβάλει στη σταθερότητα εντός της Ευρωζώνης». Υποστήριξε ότι αν ελαφρυνθούν οι όροι των δανειστών προς την Ελλάδα, αυτό ενδέχεται να ενισχύσει όσους διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων λιτότητας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία.

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχαν το κουράγιο να προχωρήσουν σε μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις, ακολούθησαν έναν μεν δύσκολο και γεμάτο εμπόδια δρόμο, όμως αυτός απέδωσε και σήμερα βρίσκονται ξανά σε πορεία ανάπτυξης», δήλωσε ο Wissmann.

Στο άρθρο της ιστοσελίδας Automotive News Europe γίνεται αναφορά στην αύξηση των ευρωπαϊκών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων κατά 1,4% τον Μάιο, την μικρότερη από το Νοέμβριο του 2014. Αυτή αποδίδεται στις ανησυχίες για τα επίπεδα ανεργίας και την κρίση χρέους στην Ελλάδα. Χώρες πάντως που επλήγησαν από μέτρα λιτότητας, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, εμφάνισαν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την άνοδο κατά 22% στην Ελλάδα τον Μάιο, αποδίδεται – σύμφωνα με στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας – στο φαινόμενο επένδυσης των χρημάτων σε περιουσιακά στοιχεία όπως το αυτοκίνητο. Μετά βέβαια την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα, η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα πάγωσε εντελώς…

Από την πλευρά της, η γαλλική PSA Peugeot-Citroen δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς εκπροσωπείται από ανεξάρτητους διανομείς.