Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Εξοπλισμός ασφαλείας η εσωτερική κάμερα του Tesla Model 3

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξοπλισμός ασφαλείας η εσωτερική κάμερα του Tesla Model 3

Mobility

Εξοπλισμός ασφαλείας η εσωτερική κάμερα του Tesla Model 3

Mobility

Η εσωτερική κάμερα του Model 3 παρακολουθεί την κίνηση των ματιών και του κεφαλιού του οδηγού του Tesla, προσπαθώντας να «προλάβει» δυσάρεστες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η μικροσκοπική εσωτερική κάμερα του Tesla Model 3 είναι ικανή πολλά περισσότερα από όσα μπορούν να υποθέσουν οι οδηγοί του μοντέλου με έφεση στις θεωρίες συνομωσίας.

Πολύς λόγος έχει γίνει για την κάμερα που έχει τοποθετημένη στο εσωτερικό (πάνω από τον καθρέπτη) για τον έλεγχο των επιβαινόντων το Tesla Model 3. Αρχικά, ο Elon Musk είχε τοποθετηθεί επί του θέματος λέγοντας πως σε πρώτη φάση, η κάμερα αυτή δεν λειτουργεί καθώς πρέπει να εξελιχθεί το λογισμικό που την υποστηρίζει για να συμβάλλει με τις καταγραφές της στην οδική ασφάλεια. Ο Musk πρόσθεσε ότι θα λειτουργούσε ως κάμερα ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης θέλει να κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο, που ο ιδιοκτήτης θα χρησιμοποιούσε για μετακινήσεις με μίσθωση υπηρεσιών μετακίνησης- τύπου Uber. Πρόσφατα, ένας κάτοχος του αυτοκινήτου, ανακάλυψε τις λειτουργίες που μπορεί να καλύψει η συγκεκριμένη κάμερα και με πολύ χαρά τις ανακοίνωσε στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας πως έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τι κάνει ο οδηγός ανά πάσα στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, η κάμερα μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του αν τα μάτια τους κοιτάζουν προς τα κάτω, προς τα πλάγια ή προς τα πάνω. Επιπλέον, η κάμερα παρακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού και αν ο οδηγός κοιτάζει προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ανιχνεύει εάν κάποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του, ενώ βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και μπορεί ακόμη και να αναγνωρίσει εάν ένας οδηγός πιθανότατα κοιτάζει προς τα κάτω ενώ φοράει γυαλιά ηλίου. Ο πιο προφανής λόγος όμως για τον οποίο η Tesla ανιχνεύει αυτούς τους τύπους συμπεριφορών από τους οδηγούς είναι για να αναπτυχθεί κάποιος χρόνος παρακολούθησης του οδηγού και να προλαμβάνει με τις σχετικές ειδοποιήσεις, την κόπωση ή οποιαδήποτε άλλη αιτία που θα φέρει τον οδηγό σε κατάσταση αδυναμίας να ελέγξει το αυτοκίνητο στο δρόμο.

Δείτε ακόμα:

Έτσι μπορεί να είναι το Tesla CyberCoupe

Advertisement

Hopium Machina: Ένα υδρογονοκίνητο πολυτελές fastback (VIDEO)

Tesla: Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι παραγγελίες το Γ’ τρίμηνο

Advertisement