Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Μερικές εκπτώσεις στον… εφιάλτη

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλη Κυκλοφορίας: Μερικές εκπτώσεις στον… εφιάλτη

ΑΓΟΡΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Μερικές εκπτώσεις στον… εφιάλτη

ΑΓΟΡΑ

Μετά το σάλος που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του newsauto.gr και του protothema.gr για το εφιαλτικό σενάριο της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας, ήρθαν οι… εκπτώσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα μοιράσει τα χαράτσια για να μπορέσει να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Ετσι προκρίνεται το σχέδιο της μείωσης του 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης (γίνονται προσπάθειες να δώσουν το οκ οι δανειστές) και παράλληλα να αυξηθεί στο 12% το μοσχαρίσιο κρέας –με την αιτιολογία το 80% του διαθέσιμου, εισάγεται- αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά για τα τέλη, η Κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το υπό συζήτηση 450άρι ευρώ, στους κατόχους αυτοκινήτων που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη (το αυτοκίνητό τους εκπέμπει κάτω από τα 100g CO2) και να πληρώσουν 200€.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα μελετάται αν βγαίνουν οι αριθμοί ώστε να μειωθούν και τα υψηλά τέλη από τα 1.996 κ.εκ. και πάνω, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φτάσουν ακόμα και τα 1.800€
Θυμίσουμε ότι το επικρατέστερο – εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας έκανε λόγο για την επιβολή σε όλους τους κάτοχους ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. 450 ευρω – ανεξαιρέτως το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.
Για τους κατόχους από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας