Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Τα μοντέλα της BMW περνούν το ADAC EcoTest

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μοντέλα της BMW περνούν το ADAC EcoTest

ΑΓΟΡΑ

Τα μοντέλα της BMW περνούν το ADAC EcoTest

ΑΓΟΡΑ

Τα μοντέλα Diesel της BMW διέπρεψαν σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες από τη Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου ADAC, πετυχαίνοντας χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα Diesel της BMW κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία στις δοκιμές της ADAC , με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Τα παρακάτω μοντέλα συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα εκπομπών ρύπων του ADAC EcoTest.

Η δοκιμή αυτή είναι μία επίπονη διαδικασία που υποβάλλει τα οχήματα σε εξονυχιστικό έλεγχο, και περιλαμβάνει μέτρηση των εκπομπών ρύπων τους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Τρία μοντέλα diesel της BMW πρόσφατα πέτυχαν το υψηλότερο σκορ των 50 βαθμών με αποτέλεσμα να καταταχθούν στην κατηγορία ‘1’ ως εξαιρετικά.

Advertisement
Advertisement

Το BMW 520d Touring, στον έλεγχο εκπομπών οξειδίων του αζώτου, πέτυχε τιμή κάτω από 16 mg/km στην πόλη και κάτω από 10 mg/km σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι 168 mg/km.

BMW2Series

Η Λέσχη ADAC σχολίασε τα εξής για την BMW X1 sDrive 18d Steptronic: «Η BMW διαχειρίζεται πολύ καλά το ζήτημα εκπομπών ρύπων. Δεν υπάρχουν υπέρμετρα υψηλές τιμές για οποιοδήποτε είδος ρύπου και οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου είναι τρομερά χαμηλές, σε επίπεδα ρεκόρ. Ακόμα και το ευαίσθητο σύστημα μέτρησης που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή μόλις και μετά βίας μπόρεσε να ανιχνεύσει κάποιες εκπομπές ρύπων σε μερικές περιπτώσεις».

Advertisement

Τα μοντέλα της BMW έχουν παράδοση στις χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Κάτι ανάλογο συνέβη στις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες που πραγματοποίησε το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου auto, motor und sport και σε πολλές επίσημες δοκιμές που διοργανώθηκαν σε χώρες όπως η Γαλλία, η Κορέα και η Ιαπωνία. Εδώ, τα αντίστοιχα μοντέλα BMW πέτυχαν μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα.

BMWX1

Advertisement