Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην ελληνική αγορά το Peugeot 508

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην ελληνική αγορά το Peugeot 508

ΑΓΟΡΑ

Στην ελληνική αγορά το Peugeot 508

ΑΓΟΡΑ

Το νέο μεσαίο μοντέλο της γαλλικής φίρμας λανσάρεται στην ελληνική αγορά στοχεύοντας στην καρδιά του premium ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

Με συνολικό μήκος 4,75μ., το νέο PEUGEOT 508 είναι ένα από τα πιο συμπαγή μοντέλα στην κατηγορία του, όντας ταυτόχρονα πολύ κοντά από πλευράς διαστάσεων στον premium ανταγωνισμό του. Παρότι το συνολικό του μήκος μειώθηκε κατά 8εκ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το μεταξόνιό του – 2,79μ. – έχει μειωθεί μόνο κατά 2,4εκ., ώστε να διατηρηθούν οι χώροι στο εσωτερικό ικανοποιώντας έτσι τις ανάγκες των πελατών της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το νέο PEUGEOT 508 προσφέρει μία από τις καλύτερες αναλογίες μεταξονίου – διαστάσεων στην κατηγορία. Ο εμπρός και ο πίσω πρόβολος έχουν μειωθεί σε μήκος, ώστε να τονιστεί η εμφάνιση και να βελτιωθεί η ευελιξία τόσο στο δρόμο όσο και κατά το παρκάρισμα. Η ακτίνα κύκλου στροφής έχει μειωθεί κατά 1,5μ. σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά! Με κύκλο στροφής 10,80μ., το νέο PEUGEOT 508 εμφανίζει την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία του. Το νέο 508 είναι ιδιαίτερα χαμηλό και με ιδανικές αναλογίες διαστάσεων: με ύψος 1,40μ. είναι κατά 6εκ. χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά αεροδυναμικό  (Cx : 0.26 και SCx : 0.57m2).

Μπαίνοντας κανείς στο νέο PEUGEOT 508 το i-Cockpit κερδίζει τις εντυπώσεις. Τα βασικά στοιχεία του είναι :

  • Το τιμόνι μικρών διαστάσεων
  • Η κεντρική οθόνη αφής
  • Το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’
Advertisement
Advertisement

 

Με πληθώρα δυνατοτήτων διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), το Head-up Display βρίσκεται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο  του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να απομακρυνθεί το βλέμμα από το δρόμο, ενώ στις λειτουργίες του συμπεριλαμβάνεται και το νέο σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Head-up Display. Διατίθεται σε μέγεθος 8’’ SD για το επίπεδο εξοπλισμού Active και 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) για τα επίπεδα εξοπλισμού Allure, GT Line και GT. Συνοδεύεται από 7 διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες άνεσης, όπως το ηχοσύστημα, ο κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης, οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο, οι εφαρμογές του κινητού και το i-Cockpit® Amplify.

Το νέο PEUGEOT 508 προσφέρεται με δύο εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:

  • 1.6 PureTech 180 S&S EAT8
  • 1.6 PureTech 225 S&S EAT8 (αποκλειστικά στο 508 GT), ο οποίος σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις της ενεργητικής ανάρτησης του βασικού εξοπλισμού εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά και τρεις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi:
  • 1.5 BlueHDi 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (ο μοναδικός συνδυασμός με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων)
  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8
  • 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8
    Advertisement


Advertisement