Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Fiat Panda Hybrid (+τιμές)

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Fiat Panda Hybrid (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Fiat Panda Hybrid (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Το Fiat Panda Hybrid, η νέα «ήπια» υβριδική έκδοση του ιταλικού μοντέλου που προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, ήρθε στη χώρα μας. Δείτε πόσο κοστίζει.

Advertisement
Advertisement

Η «ήπια» υβριδική τεχνολογία της Fiat που συναντούμε στο νέο Panda Hybrid, συνδυάζει τον νεότερο 3κύλινδρο Firefly κινητήρα βενζίνης των 1.000 κ.εκ., με μια ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια 12V, που παίρνει ρεύμα από μια μπαταρία λιθίου 11Ah. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο μηχανικό.

Η απόδοση της ισχύος είναι 70 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 92 Nm (9,38 kgm) στις 3.500 σ.α.λ. Σε σχέση με τον κινητήρα 1.2 lt. των 69 ίππων που αντικαθιστά, το νέο σύστημα προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης και εκπομπές ρύπων που μπορεί να φθάσει έως και το 30%.

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις – Αφαιρούνται πινακίδες!

Advertisement
Advertisement

Σε νούμερα, η μέση κατανάλωση του Fiat Panda Hybrid είναι μόνο 4.0 lt./100 km, με τις εκπομπές CO2 να είναι 89 gr/km εξασφαλίζοντας έτσι στον οδηγό του ότι δεν θα επιβαρυνθεί με τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

Η «ήπια» υβριδική τεχνολογία του Fiat Panda επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να απενεργοποιείται ακόμα και στα 30χλμ./ώρα, απλά με την επιλογή της «νεκράς» στο κιβώτιο. Μέσω σχετικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό, ενώ κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο κινείται με απενεργοποιημένο τον κινητήρα η μπαταρία λιθίου αναλαμβάνει να τροφοδοτεί όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας τα επίπεδο άνεσης και ασφάλειας με μηδενική κατανάλωση καυσίμου.

Στη χώρα μας, το νέο Fiat Panda Hybrid προσφέρεται προς το παρόν στις εκδόσεις Cross Look, έχοντας πιο «περιπετειώδη» χαρακτηριστικά στην εμφάνισή του.

Advertisement

Οι τιμές του ξεκινούν από τα 11.990 ευρώ (μαζί με την έκπτωση των 660 ευρώ) για την έκδοση 1.0 70hp Easy Cross, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στον εξοπλισμό της ABS, ESP, Hill Assist, 4 αερόσακους, air condition, ηχοσύστημα Uconnect Mobile με Bluetooth κ.α.

Διαθέσιμη είναι και η ειδική έκδοση Launch Edition, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από αισθητικές αλλαγές σε διάφορα τμήματα του αμαξώματός του και του εσωτερικού, επιπλέον ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, αλλά και τα Καθίσματα Seaqual, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό που έχει συλλεχθεί από τη θάλασσα.

Advertisement

Το κόστος της έκδοσης Launch Edition του Fiat Panda Hybrid είναι 13.390 ευρώ, μια τιμή η οποία συμπεριλαμβάνει την έκπτωση των 960 ευρώ που ισχύει για την έκδοση αυτή.