Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Η μία και μοναδική Alfa 4C στην Ελλάδα

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μία και μοναδική Alfa 4C στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Η μία και μοναδική Alfa 4C στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Μία καινούργια κατακόκκινη 4C περιμένει το νέο κάτοχό της στις εγκαταστάσεις της AUTOONE στο Μαρούσι. Η Alfa Romeo 4C Launch Edition κατασκευάστηκε σε μόλις 500 μονάδες για την Ευρώπη και μία εξ αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Φέρει τον αριθμό 160/500 και όπως πληροφορήθηκε το NewsAuto.gr δεν έχει ακόμη πωληθεί. Έχει εκδηλωθεί πάντως ενδιαφέρον για την αγορά της. Η τιμή της μάθαμε οτι είναι… συζητήσιμη, αλλά θεωρούμε δεδομένο οτι λογικά θα ξεπερνάει  τα 80.000 ευρώ που κοστίζει η «απλή» έκδοση.

Οσοι θέλουν να θαυμάσουν απο κοντά λοιπόν το πισωκίνητο ιταλικό  supercar της Alfa Romeo και να μάθουν τα πάντα για αυτό, δεν έχουν παρα να επισκεφτούν (άμεσα γιατί δε θα μείνει εκεί για πολύ καιρό, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και απο το εξωτερικό) την έκθεση της AUTOONE στην Λ. Κηφισίας 30.

Advertisement
Advertisement

Η 4C Launch Edition ξεχωρίζεται χάρη στα σημεία του αμαξώματος από ανθρακόνημα (σπόιλερ και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών), το σκουρόχρωμο αλουμινένιο διαχύτη πίσω, τα μπροστινά φώτα bi-LED και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου, 18 και 19 ιντσών. Θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικά χρώματα, κόκκινο Alfa και λευκό Carrara. Η sport χαρακτήρας της ενισχύεται από τις εισαγωγές αέρα εμπρός, τις δαγκάνες φρένων σε ειδικό χρώμα, την αγωνιστική εξάτμιση, το φίλτρο αέρα της BMC και το kit ανάρτησης με ειδικές ρυθμίσεις για τα αμορτισέρ και την πίσω αντιστρεπτική ράβδο.

Το μήκους 4 m. διθέσιο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον – τοποθετημένο στο κέντρο – 4κύλινδρο 1750, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 240 PS. Για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα επελέγη το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Η 4C φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 258 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 sec. O διακόπτης DNΑ της Alfa Romeo εκτός από τις τρεις θέσεις λειτουργίας Dynamic, Natural και All Weather φέρει για την 4C και μία ακόμη: τη Race, για χρήση μέσα στην πίστα.

Ο Άκης Τεμπερίδης και το NewsAuto.gr οδήγησαν την 4C στην πίστα της Μόντενα και πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις του.