Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στη… φόρα τα αυτοκίνητα και οι ιδιοκτήτες τους

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη… φόρα τα αυτοκίνητα και οι ιδιοκτήτες τους

ΑΓΟΡΑ

Στη… φόρα τα αυτοκίνητα και οι ιδιοκτήτες τους

ΑΓΟΡΑ

Σε δημόσια έκθεση θα βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες και κατα προέκταση οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και κυρίως πολυτελών, που αναμφίβολα θα στοχοποιηθούν…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr όλα τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων θα πρέπει να δηλώνονται μέσω διαδικτύου όπου και θα παραμένουν προσβάσιμα σε όλους για μια τριετία.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Εκτός λοιπόν των μετρητών, των κοσμημάτων, των ρολογιών κλπ, θα πρέπει να δηλώνονται και όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί ο υπόχρεος, ακόμα και αυτά τα οποία είναι με ξένες πινακίδες. Στη δήλωση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ακόμα και το “εταιρικό” αυτοκίνητο, αλλοδαπής εταιρείας, αφού ο Ελληνας υπόχρεος θα πρέπει να δηλώνει παράλληλα και τη μετοχική του συμμετοχή σε αυτή την εταιρεία.
Εφόσον οι δηλώσεις δεν είναι πλήρης (δηλαδή ο υπόχρεος “παραλείψει” να δηλώσει ένα πχ οχημα) θε επιβάλλονται ποινικές διώξεις, διοικητικά πρόστιμα και κατασχέσεις, από 150 ευρώ έως και 1 εκατομμύριο ευρώ.
Στο ηλεκτρονικό σύστημα Περιουσιολογίου το οποίο θα είναι στη διεύθυνση www.pothen.gr, θα δηλώνουν όλοι οι φορολογούμενοι το τι έχουν στην κατοχή τους (ακόμα και το δώρο το αρραβωνιαστικού), ενώ για κάποιους απο αυτούς θα είναι διαθέσιμα προς… τέρψιν όλου του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα ηλεκτρονικά πόθεν έσχες θα είναι ορατά στο διαδίκτυο, προς το παρόν για τα πολιτικά πρόσωπα, αιρετούς άρχοντες, ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αργότερα μπορούν να προστεθούν και άλλες επαγγελματικές – κοινωνικές ομάδες…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ

pothen

Advertisement

 

 

Advertisement