Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Skoda: Ποιον εξοπλισμό προτιμούν οι ιδιοκτήτες των Scala και Kamiq;

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Ποιον εξοπλισμό προτιμούν οι ιδιοκτήτες των Scala και Kamiq;

ΑΓΟΡΑ

Skoda: Ποιον εξοπλισμό προτιμούν οι ιδιοκτήτες των Scala και Kamiq;

ΑΓΟΡΑ

Έμφαση στα συστήματα ψυχαγωγίας όπως το Virtual Cockpit, το σύστημα πλοήγησης Amundsen και το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, δίνουν οι περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές των Kamiq, που παραδίδονται στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

 

Στο Skoda Scala και το SUV πόλης Kamiq, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία εισήγαγε τα συστήματα πληροφοριών και ψυχαγωγίας τρίτης γενιάς του Ομίλου Volkswagen. Χάρη στο ενσωματωμένο eSIM, για παράδειγμα, τα δύο μοντέλα compact είναι πάντα συνδεδεμένα και η ψηφιακή φωνητική βοηθός «Laura» παρέχει υποστήριξη για πλοήγηση, ψυχαγωγία και τηλεφωνία. Συγκεκριμένα, οι πελάτες του Kamiq επιλέγουν ως εξοπλισμό το σύστημα πλοήγησης Amundsen και το Virtual Cockpit. Περίπου ένα στα δύο οχήματα στις δύο μικρές σειρές μοντέλων Skoda, που παραδίδονται είναι επίσης εξοπλισμένο με ψηφιακή ραδιοφωνική λήψη DAB.

Advertisement
Advertisement

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα Skoda Scala και Kamiq έχουν πολύ καλό εξοπλισμό στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της συνδεσιμότητας, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία, καινοτόμες εφαρμογές και ψηφιακές  υπηρεσίες. Με το ενσωματωμένο eSIM, οδηγός και επιβάτες είναι πάντα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ενώ η πλοήγηση, η ψυχαγωγία και η τηλεφωνία μπορούν να λειτουργούν με τη βοήθεια της ψηφιακής ομιλίας Laura, η οποία κατανοεί επίσης πλήρεις προφορικές προτάσεις. Οι οθόνες του κορυφαίου συστήματος ψυχαγωγίας Amundsen (9,2 ιντσών) και Virtual Cockpit (10,25 ιντσών) είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία.

 

Advertisement

Υψηλός εξοπλισμός για το SUV πόλης Kamiq

Σύμφωνα με έρευνα της Skoda πολλοί ιδιοκτήτες του Kamiq, επιλέγουν τα κορυφαία χαρακτηριστικά του εξοπλισμού του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας. Το 52% των SUV πόλης από το Mladá Boleslav εξοπλίστηκαν με το προαιρετικό Virtual Cockpit το 2019. Το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί ξεχωριστά και προσφέρει πέντε διαφορετικές απόψεις – από την κλασική διάταξη, η καθεμία με μεγάλο ταχύμετρο και στροφόμετρο, Sport απεικόνιση, καθώς και την εκτεταμένη διάταξη, η οποία ενσωματώνει το χάρτη του συστήματος πλοήγησης σε μια μεγάλη περιοχή. Το 41% ​​των αγοραστών Kamiq KAMIQ επέλεξαν επίσης το κορυφαίο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Amundsen με online πλοήγηση. Το 49% των παραδοθέντων οχημάτων  είχε το σύστημα ψυχαγωγίας Bolero 8 ιντσών στο εσωτερικό. Συνολικά, το 65% των αγοραστών επέλεξαν το ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB). Σχεδόν το ένα τρίτο των οχημάτων (27%), έχει επαγωγική φόρτιση για το smartphone και συνδέεται με το σύστημα Smart Box. Το 95% των παραδοθέντων Kamiq ήρθε με SmartLink, εκ των οποίων το 60% ήταν ενσύρματη έκδοση και το 40% ήταν ασύρματο SmartLink.

Advertisement

Οι αγοραστές της Skoda Scala εκτιμούν την εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης του ευρύχωρου μοντέλου hatchback. Για αυτούς, ο προσανατολισμός των παροχών διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση του οχήματος από ό, τι για τους οδηγούς του κομψού SUV της πόλης Kamiq. Το 50% όλων των οχημάτων Scala, που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2019 με το σύστημα ψυχαγωγίας Bolero, το 28% των πελατών επέλεξε το σύστημα Amundsen. Ορισμένοι αγοραστές παράγγειλαν επίσης το Virtual Cockpit, το οποίο εγκαταστάθηκε στο 34% όλων των Scala. Το phone box εγκαταστάθηκε στο ένα τέταρτο όλων των Scala και περισσότερα από τα μισά από τα οχήματα έχουν ψηφιακό ραδιόφωνο μέσω DAB. Το 90% των παραδόσεων Scala παραδόθηκε με το SmartLink.

 

Advertisement

Πιστότητα ήχου σε προτεραιότητα

Τα ηχοσυστήματα ήταν η επιλογή μεταξύ των οδηγών και των δύο συμπαγών μοντέλων της Skoda. Το 81% όλων των Scala και το 89% όλων των Kamiq, που παραδόθηκαν το 2019 είχαν σύστημα οκτώ ηχείων. Το ηχοσύστημα του προαιρετικού εξοπλισμού της Skoda, το οποίο ένας στους δώδεκα αγοραστές του Kamiq επέλεξε για το SUV της πόλης, ικανοποιεί ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Προσφέρει έξοδο 405W και διαθέτει επιπλέον κεντρικό ηχείο στο ταμπλό και subwoofer στην θέση του εφεδρικού τροχού στο χώρο αποσκευών. Διαφορετικά προφίλ ήχου μπορούν να επιλεγούν με το ηχοσύστημα Skoda και ο ήχος μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ελεύθερα μέσω ενός ισοσταθμιστή 5 ζωνών. Ο ήχος μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στον αριθμό και τις αντίστοιχες θέσεις των επιβατών. Ένας εξωτερικός ενισχυτής επεξεργάζεται το σήμα με έναν ψηφιακό επεξεργαστή χωριστά για κάθε ένα από τα δέκα ηχεία.