Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πού οφείλεται η άνοδος σχεδόν 50% τον Μάιο;

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού οφείλεται η άνοδος σχεδόν 50% τον Μάιο;

ΑΓΟΡΑ

Πού οφείλεται η άνοδος σχεδόν 50% τον Μάιο;

ΑΓΟΡΑ

Όπως είχαμε γράψει στο Newsauto.gr εδώ και λίγες ημέρες, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών οχημάτων κατέγραψαν τον Μάιο εντυπωσιακή άνοδο που πλησίασε το 50%! Σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, τον Μάιο οι ταξινομήσεις έφθασαν τα 13.489 αυτοκίνητα (+48,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015).

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +12,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015 (στα 38.550 αυτοκίνητα).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΣΕΑΑ, «η σημαντική αύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών κατά το μήνα Μάιο αιτιάζεται: α) στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς ενοικίαση, β) στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της λήξης της απόσυρσης την 31/5/2016 (με ορισμένα αποθέματα να υπάρχουν ακόμη) και γ) στην εσπευσμένη διάθεση αυτοκινήτων, καθώς προβλέφθηκαν σωστά οι καθυστερήσεις στα τελωνεία από την 1η Ιουνίου εξαιτίας του νέου, εν πολλοίς ευνοϊκότερου, φορολογικού καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι ακόμη και με την πρόοδο του περασμένου μηνός, η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2016 βρίσκεται -69,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009)».

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Τάκη Τρακουσέλλη.