Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Peugeot 508: Premium, μοντέρνο και διαχρονικό

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 508: Premium, μοντέρνο και διαχρονικό

ΑΓΟΡΑ

Peugeot 508: Premium, μοντέρνο και διαχρονικό

ΑΓΟΡΑ

Σε μία premium κατηγορία οχημάτων που κυριαρχούν τα SUV το Peugeot 508 φέρνει ξανά στο προσκήνιο το σχήμα των sport sedan. Συμπαγές σε σχήμα, με έντονα χαρακτηριστικά, χαμηλό, δίνει έμφαση στην άνεση και την τεχνολογία για να ξεχωρίσει από τους αντιπάλους του και τα καταφέρνει.

Advertisement
Advertisement

 

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, η παραδοσιακή κατηγορία D των sedan, ανακάμπτει μέσω της προσφοράς μοντέλων από τους premium κατασκευαστές, που διακρίνονται τόσο από μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων όσο και από ισχυρή ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός δείχνει ένα πιο επιθετικό και πιο στιβαρό αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το εμβληματικό design του Peugeot i–Cockpit. Δυναμική οδική συμπεριφορά, νέοι κινητήρες, πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών και έμφαση στην ποιότητα είναι τα χαρακτηριστικά του.

Σχήμα διαχρονικό

Οι σχεδιαστές του νέου Peugeot 508 προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από το συμβατικό 4θυρο αμάξωμα 3 όγκων και να στραφούν προς ένα coupé με πέντε πόρτες. Το αποτέλεσμα είναι το 508 να τραβά τα βλέμματα χάρη στο design του. Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε – δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. – και οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Advertisement

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό. Η μοντέρνα κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πιο πρόσφατο Concept car «Instinct». Με το «λιοντάρι» στο κέντρο της και το λογότυπο της μάρκας στο χείλος του καπό, το νέο Peugeot 508, αποτίνει φόρο τιμής στα 504 και 504 coupé. Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη/μοναδική φωτεινή υπογραφή.

Advertisement

Η γραμμή της οροφής του 508 είναι ρέουσα κι ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της κατηγορίας των premium μοντέλων. Εντούτοις το αυτοκίνητο δείχνει συμπαγές: το συνολικό μήκος περιορίζεται στα 4,75 μ, γεγονός που συμβάλλει στην ευελιξία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων μοντέλων της Peugeot. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα. Η αισθητική των πίσω φώτων που προέρχονται κατευθείαν από το πρωτότυπο Quartz, αποτελεί πλέον κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέου μοντέλου της μάρκας. Τα συγκεκριμένα φώτα λειτουργούν μέρα-νύχτα και διαθέτουν λειτουργία μεταβαλλόμενης φωτεινότητας, γίνονται δε άμεσα αναγνωρίσιμα χάρη στις τρείς φωτιζόμενες λωρίδες. Η πίσω πόρτα του 508 εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε ένα χώρο αποσκευών συνολικής χωρητικότητας 487 λίτρων

Στυλ και τεχνολογία

Advertisement

Στο εσωτερικό του Peugeot 508 κυριαρχεί η πρωτοτυπία και η ποιότητα. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον πίνακα οργάνων, το i–Cockpit, με στοιχεία όπως: Τιμόνι μικρής διαμέτρου, μεγάλη οθόνη αφής των 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) σε διάταξη 8:3 μονάδα HUD (head–up display) με την υψηλής ανάλυσης ψηφιακή οθόνη των 12,3’’ και πληθώρα δυνατοτήτων προσωπικής διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης). Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται απόλυτα στον πίνακα οργάνων. Στο επίπεδο εξοπλισμού Active η οθόνη έχει διαγώνιο 8’’, ενώ από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, η οθόνη είναι 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD). Συνοδεύεται από επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση και μόνιμη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης: ραδιόφωνο, κλιματισμό, πλοήγηση, ρυθμίσεις αυτοκινήτου, τηλέφωνο και εφαρμογές δικτύωσης.

Στην κεντρική κονσόλα συναντά κανείς το λεβιέ του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και πραγματοποιεί τις αλλαγές με ένα απλό άγγιγμα. Ο σχεδιασμός του υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο τη σύγχρονη θέση οδήγησης και σε συνδυασμό με τα χειριστήρια στο τιμόνι, συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης.

Το Peugeot 508 είναι μία πρόκληση για υψηλού επιπέδου ταξίδια. Η επιλογή ποιοτικών υλικών στο εσωτερικό,και η σημασία στις λεπτομέρειες του φινιρίσματος, δίνουν στους επιβάτες μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και μοντέρνο περιβάλλον. Το κάθισμα του οδηγού (και του συνοδηγού από το επίπεδο εξοπλισμού Allure) διαθέτει πληθώρα ρυθμίσεων απόστασης και κλίσης, αλλά και στήριξης της οσφυϊκής χώρας (ηλεκτροπνευματική κίνηση 4 ρυθμίσεων – διαθέσιμη προαιρετικά από το επίπεδο εξοπλισμού Active). Στα καθίσματα υπάρχει επίσης και η δυνατότητα 8 ηλεκτρικών ρυθμίσεων με δύο μνήμες, καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας μασάζ με 5 διαφορετικά προγράμματα.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης πληθώρα αποθηκευτικών χώρων συνολικής χωρητικότητας που φτάνει τα 32 λίτρα , τέσσερεις θύρες USB, μία υποδοχή τύπου jack στο κεντρικό υποβραχιόνιο και δύο ρευματολήπτες 12V (ένας βρίσκεται στο χώρο αποσκευών), τεράστια πανοραμική ηλιοροφή και ηχοσύστημα της φημισμένης εταιρείας ηχοσυστημάτων Focal.

Κίνηση premium

Σε ό,τι αφορά την οδική συμπεριφορά, το 508 διατηρεί στο ακέραιο το DNA της μάρκας. Μερικά από τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό είναι: Η πλατφόρμα EMP2, που εξασφαλίζει δυναμικά χαρακτηριστικά και σημαντικό περιορισμό του συνολικού βάρους (70 κιλά μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο), με αποτέλεσμα σημαντική οικονομία, βελτιωμένη ασφάλεια, και επιδόσεις.

Η τοποθέτηση υποπλαισίου έδρασης της εμπρός ανάρτησης για καλύτερη απόσβεση και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων συνδεδεμένη με σύστημα μεταβλητού βαθμού απόσβεσης. Το set–up της ανάρτησης, είναι ρυθμισμένο ανάλογα με τον τύπο κινητήρα, που διασφαλίζει τον ιδανικό βαθμό άνεσης και απόσβεσης σε ανώμαλο οδόστρωμα. Όπως όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα το sedan της Peugeot διαθέτει μεγάλη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς που πληρούν τις πρόσφατες αυστηρότατες προδιαγραφές του οργανισμού EuroNCAP όπως: Σύστημα νυχτερινής όρασης (Night Vision), για πρώτη φορά σε μοντέλο της κατηγορίας. Τελευταίας γενιάς σύστημα Active Safety Brake (αναγνωρίζει την ύπαρξη πεζών και ποδηλατών μέρα και νύχτα) με ειδοποίηση απόστασης/Distance Alert. Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.

Αυτόματη εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας φώτων/High Beam Assist. Αναγνώριση ορίων ταχύτητας και οδικής σήμανσης (Stop, απαγορευτικά κλπ.). Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop & Go (με το αυτόματο κιβώτιο EAT8). Αποτροπή ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (με το Stop & Go ενεργό cruise control). Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων/Active Blind Spot Monitoring system.

Οικονομία επιδόσεις χαμηλοί ρύποι

Πέρα από την προσοχή στις λεπτομέρειες σε τομείς όπως η ηχομόνωση, ο περιορισμός των κραδασμών, η ποιότητα κατασκευής εσωτερική και ο περιορισμός του βάρους, στο αυτοκίνητο έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι εκπομπές του CO2.

Το νέο Peugeot 508 εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi (εξελιγμένης τεχνολογίας SCR) που επιτυγχάνουν κορυφαίες στην κατηγορία του, τιμές εκπομπών CO2. Αυτά τα επίπεδα απόδοσης είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτα δεδομένου ότι λαμβάνουν υπόψη τις νέες τεχνικές διατάξεις και τη διαδικασία WLTP, η οποία επιδιώκει να εναρμονίσει τα εγκεκριμένα επίπεδα δοκιμών κατανάλωσης με τα πραγματικά επίπεδα κατανάλωσης των χρηστών.