Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πάρθηκε η δικαστική απόφαση για Hyundai, Kia

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάρθηκε η δικαστική απόφαση για Hyundai, Kia

ΑΓΟΡΑ

Πάρθηκε η δικαστική απόφαση για Hyundai, Kia

ΑΓΟΡΑ

Η πολυπόθητη -για εργαζομένους αλλά και πελάτες- δικαστική απόφαση, πάρθηκε για την «Π&Ρ Δάβαρη», που εκπροσωπεί στη χώρα μας τις Hyundai και KIA. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης των εταιρειών «Hyundai Ελλάς» και «Autodeal», οι οποίες ανήκουν στον όμιλο «Π&Ρ Δάβαρη».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Η συμφωνία καθιστά βιώσιμο τον όμιλο, αφού προβλέπει κούρεμα δανείων, χορήγηση νέου τραπεζικού δανεισμού αλλά και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θα καλυφθεί από τον όμιλο «Θ. Βασιλάκης», ο οποίος και θα διαθέτει πλέον το 70% του ομίλου. Το υπόλοιπο 30% του μετοχικού κεφαλαίου θα παραμείνει στον Π. Δάβαρη, το οποίο θα είναι ενεχυριασμένο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Μετά και την δικαστική απόφαση συνολικά ρυθμίζεται δανεισμός σχεδόν 102 εκατ. ευρώ, ενώ άμεσα θα μπουν χρήματα στο ταμείο, τόσο από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και από το νέο δανεισμό που ήδη έχει εγκριθεί.

Advertisement
Advertisement

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στις τράπεζες -οι οποίες θα τις δημοπρατήσουν- ενώ όλο το υπάρχον επιτελείο θα μετακομίσει στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Βασιλάκη, στη Νέα Κηφισιά.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη τόσο για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον νιώθουν πιο ασφαλείς, όσο και για τους πελάτες των Hyundai, Kia, ως προς την παρεχόμενη υποστήριξη του εργοστασίου προς αυτούς (service, εγγυήσεις, ανταλλακτικά).

Να σημειώσουμε ότι οι πρώην μεγαλομέτοχοι του ομίλου, όλο αυτό το δύσκολο διάστημα ήταν δίπλα στους εργαζόμενους των μαρκών, καλύπτοντας  τις υποχρεώσεις τους.

Advertisement