Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Παγκόσμιο Best Seller το Focus

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκόσμιο Best Seller το Focus

ΑΓΟΡΑ

Παγκόσμιο Best Seller το Focus

ΑΓΟΡΑ

Σύμφωνα με στοιχεία ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων που δημοσίευσε η Polk για το 2013, το Ford Focus παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η σχετική ανάλυση της Ford βασίζεται στα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από την IHS Automotive, τοποθετεί το μοντέλο της για μία ακόμα χρονιά στην κορυφή. Μάλιστα, οι ταξινομήσεις Focus αυξήθηκαν κατά 8,1 %, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να ανέρχονται στα 1.097.618 αυτοκίνητα το 2013 (αντίστοιχα το 2012 ήταν στα 1.014.965 αυτοκίνητα).

Από αυτά, τα 317.110 αφορούν στην Ευρωπαϊκή Αγορά, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 29%. Η Κίνα έχει τη μερίδα του λέοντος με πάνω από ένα στα τρία Focus στο σύνολο των παγκόσμιων πωλήσεων, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Polk.

Advertisement
Advertisement

«Είναι καταπληκτικό που ξαναβλέπουμε το Focus να ηγείται της βιομηχανίας σαν best-seller του πλανήτη. Με το νέο αυτοκίνητο, ανεβάσαμε πάλι τον πήχη, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Ford για συνεχή βελτίωση – προσθέτοντας αναβαθμισμένη τεχνολογία για τους οδηγούς και ένα κομψότερο, πιο σύγχρονο εξωτερικό σε όλη τη γκάμα Focus», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Ford,  Jim Farley.

Η αμερικανική μάρκα, κατασκευάζει το Focus σε οκτώ εργοστάσια, σε τέσσερις ηπείρους. Η συνολική δυναμικότητα παραγωγής των εγκαταστάσεών της σε Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βιετνάμ, Ταϋλάνδη και Αργεντινή ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια Focus το χρόνο με ρυθμό παραγωγής πάνω από δύο οχήματα το δευτερόλεπτο. Από το 1998 που λανσαρίστηκε το εν λόγω μοντέλο, παγκόσμιο best-seller για δύο συνεχόμενες χρονιές, έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Polk, το Ford Fiesta αναδείχτηκε πρώτο στην κατηγορία subcompact σε παγκόσμιο επίπεδο, με 735.299 ταξινομήσεις για το 2013. Συνολικά, οι ταξινομήσεις μικρών αυτοκινήτων Ford – Fiesta και Focus – ανήλθαν στα 1.832.917 μονάδες πέρσι, αριθμός που αποτελεί αύξηση 4,3% από το 2012.

Advertisement