Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Με CVT κατόπιν παραγγελίας το Note

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με CVT κατόπιν παραγγελίας το Note

ΑΓΟΡΑ

Με CVT κατόπιν παραγγελίας το Note

ΑΓΟΡΑ

Μία ενδιαφέρουσα επιλογή στην αγορά των μικρών πολυμορφικών αποτελεί το Nissan Note με το αυτόματο κιβώτιο CVT.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, «συμπληρώνει» μόνο την έκδοση με τον χωρητικότητας 1.2 lt supercharged τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης (με κομπρέσορα), ο οποίος αποδίδει 98 PS και 14,5 kgm ροπής στις 4.400 rpm. Προσφέρεται μόνο μετά από παραγγελία και με αυτό η κατανάλωση είναι στα 5,2 lt/100 km και οι ρύποι στα 119 g/km.

Το κιβώτιο CVT του Note διαθέτει όπως αναφέρει η Nissan «βοηθητικό πλανητικό σύστημα ταχυτήτων που βοηθά στην ομαλή επιτάχυνση και επιτρέπει τη χρήση μικρότερων τροχαλιών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μια μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των τροχαλιών και της επιφάνειας λίπανσης στη μετάδοση, η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί σε μια μείωση της ποσότητας του λιπαντικού που χρησιμοποιήθηκε από τα κινούμενα μέρη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι λιγότερη τριβή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς επιτρέπει την επίτευξη πολύ μεγάλου εύρους σχέσεων μετάδοσης με πολύ μικρό όγκο και βάρος»

Advertisement
Advertisement

Το Note με το CVT κοστίζει στην έκδοση Acenta Pack Family 16.490 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης) ενώ στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Techna, το κόστος απόκτησης ορίζεται στα 18.490 ευρώ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη τεχνολογία Nissan Safety Shield.