Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo

ΑΓΟΡΑ

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo

ΑΓΟΡΑ

Αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως σημειώνει η Volvo το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα έχουν κινηθεί οι επιδόσεις της σουηδικής μάρκας και στην ελληνική αγορά. Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις της Volvo σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 317.639 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. H Ευρώπη, η μεγαλύτερη αγορά της μάρκας, εμφάνισε αύξηση 5,7%.

Advertisement
Advertisement

Η εξαιρετική επίδοση στο πρώτο μισό του έτους προδιαγράφει ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων για το σύνολο του 2018, το οποίο θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 571.577 αυτοκινήτων το 2017.

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις της Volvo και στην ελληνική αγορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volvo κατέγραψε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς όπου εκπροσωπείται. Κατά το ίδιο διάστημα, η Volvo είναι η μόνη που σημείωσε αύξηση πωλήσεων μεταξύ των άμεσα ανταγωνιστικών premium μαρκών.

Για το σύνολο του 2018, η Volvo αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις τουXC40 που, μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%.

Advertisement
Advertisement

New Volvo XC40 - exterior

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταξινομήσεις λιανικής, όπου αποτυπώνεται απόλυτα η προτίμηση του αγοραστή, η Volvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 25% στην εγχώρια αγορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες.

The new Volvo XC60