Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Το νέο MINI στην Ελλάδα (+τιμές)

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο MINI στην Ελλάδα (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Το νέο MINI στην Ελλάδα (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα στους εκπροσώπους του τύπου της χώρας μας η ανανεωμένη γενιά του MINI. Δείτε τι αλλάζει, αλλά και όλες τις τιμές του νέου 3θυρου, 5θυρου και cabrio μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο MINI υιοθετεί αρχικά μικροαλλαγές στην εμφάνισή του, περιλαμβάνοντας νέα εντυπωσιακά MATRIX LED (προαιρετικά) εμπρόσθια φώτα, αλλά και νέα LED πίσω φώτα, που φέρουν το χαρακτηριστικό έμβλημα Union Jack της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Παράλληλα, το ανανεωμένο MINI είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που φέρει το επανασχεδιασμένο 3D λογότυπο της εταιρείας. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει το καινούργιο τριάκτινο τιμόνι με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, ενώ στάνταρ είναι πλέον μεγαλύτερη (6,5 ιντσών) οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

MINI new 640 (3)

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα του ανανεωμένου MINI περιλαμβάνει νέους χρωματισμούς, αλλά και επιπλέον ο πελάτης μέσω του προγράμματος MINI Yours Customized μπορεί να παραγγείλει εξατομικευμένα τμήματα του αμαξώματος (π.χ. λωρίδα ταμπλό, μαρσπιέ, σημεία στα πίσω φώτα) πάνω στα οποία μπορεί να αναγράψει ό,τι θέλει. Τα τμήματα αυτά αφού δημιουργηθούν σε ειδική online πλατφόρμα από τον πελάτη, στη συνέχεια εκτυπώνονται τρισδιάστατα και του στέλνονται σε μια καλαίσθητη συσκευασία για να τα τοποθετήσει στο αυτοκίνητο.

Στο πεδίο των κινητήρων, το ανανεωμένο MINI διαθέτει τον 1.500άρη turbo κινητήρα βενζίνης των 102 και 136 ίππων, τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 192 και 231 ίππων, καθώς και τον 1.500άρη diesel με 95 και 116 άλογα, όπως και τον 2λιτρο diesel των 170 ίππων.

MINI new 640 (1)

Advertisement

Νέα προσθήκη αποτελεί το προαιρετικό αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων που αντικαθιστά το προηγούμενο 6τάχυτο. Οι κορυφαίες εκδόσεις διαθέτουν 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τιμολογιακά, το κόστος ξεκινά από τα 19.740 ευρώ για το αρχικό βενζινοκίνητο MINI One των 102 ίππων ή από τα 21.365 ευρώ για το αρχικό diesel MINI One D των 95 ίππων. Στο 5θυρο μοντέλο το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 20.665 και 22.355 ευρώ, ενώ στο Cabrio οι τιμές είναι από 26.710 και 31.105 ευρώ αντίστοιχα.

Advertisement

MINI new 640 (4)