Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

H Daimler-Mercedes επενδύει εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Daimler-Mercedes επενδύει εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

H Daimler-Mercedes επενδύει εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση για τη χώρα μας προχωρά η γερμανική Daimler (Mercedes), αφού ετοιμάζεται να υλοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην επόμενη διετία. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση αυτή της Daimler θα επικεντρωθεί στην ελληνική Beat, την οποία ο γερμανικός κολοσσός κατέχει από το 2017, θέλοντας να καταστήσει την εταιρεία ως έναν κόμβο έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών.

Επίκεντρο του νέου αυτού παγκόσμιου κόμβου της Daimler θα είναι το «The Orbit», τα νέα γραφεία της Beat, τα οποία θα στεγαστούν στο κτήριο της Noval του Ομίλου Βιοχάλκο στη Λεωφ. Κηφισίας και θα είναι έτοιμα τον προσεχή Μάιο.

Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας θα αναπτύξει μια σειρά από εφαρμογές και καινοτομίες που θα αφορούν στις υπηρεσίες για τις μετακινήσεις, όπως μεταξύ άλλων τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, Machine Learning και Big Data. Επίσης η Beat εξετάζει την παροχή υπηρεσιών στο πεδίο του ride sharing, ανάπτυξη στο κομμάτι των πολυτελών μετακινήσεων και υπηρεσίες τύπου ηλεκτρικών scooter αντί για ΙΧ για κοντινές αποστάσεις – μια τάση που αναπτύσσεται ιδιαίτερα στη Βόρειο Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Εκτός των παραπάνω, ο νέος χώρος θα αξιοποιηθεί και για την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, σεμιναρίων και γενικότερα συζητήσεις που αφορούν στις νέες τεχνολογίες, στις start-up κ.ο.κ.

Με βάση τη νέα αυτή επένδυση, αναμένεται το 2019 να δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας στη Beat, η οποία διαθέτει ήδη 400 εργαζομένους όντας σε μια φάση συνεχούς ανάπτυξης (πριν εξαγοραστεί από τη Daimler τον Ιανουάριο του 2017 διέθετε λιγότερους από 150 υπαλλήλους). Δεν αποκλείεται μάλιστα για την μεγάλη αυτή επένδυση να υπάρξει και δεύτερος γύρος χρηματοδότησης πριν συμπληρωθεί η διετία.