Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Έφθασαν στην Ελλάδα οι C-Class και GLA

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφθασαν στην Ελλάδα οι C-Class και GLA

ΑΓΟΡΑ

Έφθασαν στην Ελλάδα οι C-Class και GLA

ΑΓΟΡΑ

Η γκάμα της Mercedes ανανεώνεται με ταχείς ρυθμούς, στο πλαίσιο της κούρσας προς την κορυφή των πωλήσεων ανάμεσα στους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων. Οι φίλοι της μάρκας με σήμα το αστέρι υποδέχονται στη χώρα μας τα δύο νέα γερμανικά μοντέλα, τη C-Class και τη GLA. Πρόκειται για αυτοκίνητα με διαφορετική στόχευση στην αγορά, πάντα όμως με την ποιότητα και την τεχνολογία μίας Mercedes.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η παρουσίαση προς τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου έγινε σε εκδήλωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με τον Πρόεδρο της Mercedes-Benz Ελλάς κ. Γιάννη Καλλίγερο να αναλύει την τοποθέτηση των C-Class και GLA στην αγορά μας. Στο χώρο βρέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία αρχίζουν την εμπορική τους πορεία στην Ελλάδα. Η C-Class, στην 5η γενιά της πλέον, «απομακρύνει» τη συντηρητική σχεδίαση των προηγούμενων εκδόσεων, θυμίζοντας αρκετά την μεγαλύτερη S-Class. Η Mercedes λανσάρει στη χώρα μας τη νέα C-Class με τρεις κινητήρες, τους 1.6 και 2.0 βενζίνης (με 156 και 184 PS, αντίστοιχα) και το 2.2 diesel (ισχύος 170 PS). Οι τιμές αρχίζουν από τα 32.900 ευρώ (31.470 με απόσυρση).

Η εταιρεία στοχεύει τόσο στους πιστούς πελάτες της μάρκας, όσο και ανθρώπους που μέχρι σήμερα οδηγούσαν αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών (8 στους 10 ιδιοκτήτες των νέων A-Class και CLA στη χώρα μας είναι νέοι πελάτες για τη Mercedes). Απαντώντας σε ερώτηση του NewsAuto.gr, ο κ. Νίκος Πρέζας (Γεν. Διευθυντής Επιβατικών Αυτοκινήτων Mercedes-Benz) εκτίμησε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ιδιοκτητών της νέας C-Class θα υποχωρήσει από τα 50+ έτη της προηγούμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Η GLA (την οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ισπανία και ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας) απευθύνεται σαφώς σε πιο νεανικό κοινό. Κυκλοφορεί τόσο ως προσθιοκίνητη όσο και με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Διαθέσιμοι κινητήρες κατά την έναρξη διάθεσης του μοντέλου είναι οι 1.6 και 2.0 βενζίνης (απόδοσης 156 και 211 PS) και ο 2.2 πετρελαίου (τόσο με 136 όσο και με 170 PS). Η βασική τιμή ορίζεται στα 29.400 ευρώ για την έκδοση με τον 1.6 βενζίνης (27.970 με το όφελος απόσυρσης). Διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας είναι και η κορυφαία GLA45 AMG με τα 360 PS (57.350 ευρώ και 54.550 με την απόσυρση).

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία της ηλεκτρικής έκδοση του smart. Το είχαμε οδηγήσει το καλοκαίρι του 2012 στο Βερολίνο (πατήστε ΕΔΩ για τη δοκιμή) όμως η έλευσή του καθυστέρησε σημαντικά. Πλέον διατίθεται στην Ελλάδα σε τιμές από 25.000 ευρώ.