Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Audi: Πρώτη premium στις λιανικές πωλήσεις

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi: Πρώτη premium στις λιανικές πωλήσεις

ΑΓΟΡΑ

Audi: Πρώτη premium στις λιανικές πωλήσεις

ΑΓΟΡΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας της Audi, η εταιρεία έκλεισε το 2017 στη χώρα μας όχι μόνο με αύξηση πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι, αλλά και στην πρώτη θέση των πωλήσεων λιανικής ανάμεσα στα premium brands.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (Σ.Ε.Α.Α.), οι 1.259 ταξινομήσεις λιανικής (αύξηση 19%) που σημείωσε η Audi το 2017, την έφεραν στην πρώτη θέση ανάμεσα στον premium ανταγωνισμό.

Το 2017 ήταν όμως εξίσου επιτυχημένο για την Audi και σε γενικότερο επίπεδο πωλήσεων. Σε μία αγορά αυτοκινήτου που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ έκλεισε στις 88.115 μονάδες, αυξημένη κατά 11,7% σε σχέση με το 2016, οι συνολικά 3.085 ταξινομήσεις της Audi, χάρισαν στη γερμανική μάρκα μερίδιο αγοράς 3,5%, με το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά να είναι 17,8% και να ξεπερνάει σημαντικά το μέσο όρο ανόδου της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία αγορά που τα τελευταία χρόνια μετατοπίζεται διαρκώς προς τις εταιρικές πωλήσεις, η Audi και το 2017 διατήρησε μία υγιή ισορροπία ανάμεσα σε πωλήσεις λιανικής και εταιρικές, αφού για την Audi οι πρώτες αντιπροσωπεύουν το 41% περίπου του συνόλου (1.259 έναντι 1.826).

Advertisement
Advertisement

Το 2018 αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστικό για την Audi, η οποία βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα παρουσιαστούν τα ολοκαίνουργια Α6 και Α7 καθώς και το Q8, ίσως το πιο πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο, από κάθε άποψη, SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Audi Q8 sport concept