Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Τι ειπώθηκε μεταξύ Βαρουφάκη-αγοράς αυτοκινήτου

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι ειπώθηκε μεταξύ Βαρουφάκη-αγοράς αυτοκινήτου

ΑΓΟΡΑ

Τι ειπώθηκε μεταξύ Βαρουφάκη-αγοράς αυτοκινήτου

ΑΓΟΡΑ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, σχετικά με το τι ειπώθηκε στη συνάντηση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη…

Advertisement
Advertisement

Ο Υπουργός Οικονομικών μαζί με το υπόλοιπο Οικονομικό επιτελείο, συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις επικείμενες αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων.

Ο κος Βασιλάκης μίλησε στη ραδιοφωνική αυτοκινητική εκπομπή MEN+SPEED στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, τονίζοντας πως η πρόθεση της Κυβέρνησης -όπως αυτή αναπτύχθηκε απο τον Υπουργό- είναι μεν να προκύψουν περισσότερα έσοδα απο τις πωλήσεις αυτοκινήτων, απο την άλλη εξετάζεται να υπάρξει δικαιότερη φορολόγηση για τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα. “Δεν μπορεί τα αυτοκίνητα άνω των 1.6lt να είναι απαγορευτικά για τον οικογενειάρχη που αναζητά ενεργητική ασφάλεια”, είπε χαρακτηριστικά ο ος Βασιλάκης.

“Φαντάζομαι πως θα υπάρξει ένα μικρό όφελος σε αυτοκίνητα μικρά, μεσαία και μικρομεσαία, μεγαλύτερων κυβικών.”

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με την απόσυρση, “η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει ακριβώς να αποσύρει την απόσυρση, αλλά να απλουστεύσει λίγο τις διαδικασίες, ίσως βάζοντας ένα κίνητρο για τα πιο οικονομικά-λαϊκά αυτοκίνητα”.

Παράλληλα τόνισε πως δεν είναι καμία σκέψη απο το Υπουργείο να αλλάξει τα τέλη κυκλοφορίας. “Δεν πρέπει οι καταναλωτές να ανησυχούν για πιθανή αύξηση…”.

Ακούστε την αποκαλυπτική συνέντευξη:

Advertisement

Την εκπομπή MEN+SPEED παρουσιάζουν οι Τάκης Τρακουσέλλης και Τάκης Πουρναράκης, την ακούμε καθημερινά στις 18.00 στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Advertisement