Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ανέφικτα τα πρόστιμα μέσω εφορίας για ΚΤΕΟ

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανέφικτα τα πρόστιμα μέσω εφορίας για ΚΤΕΟ

ΑΓΟΡΑ

Ανέφικτα τα πρόστιμα μέσω εφορίας για ΚΤΕΟ

ΑΓΟΡΑ

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το σενάριο που ήθελε την εφορία να «κυνηγάει» όσους δεν περνούσαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Δεδομένου που λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οχημάτων που δεν περνούν από τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο.

Ως αποτέλεσμα, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ εισηγήθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών να μπει στο παιχνίδι ο «μπαμπούλας» της εφορίας, ελπίζοντας που η ηλεκτρονική διασταύρωση θα μείωνε τον αριθμό των ανέλεγκτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συγκεκριμένα, μέσω αντιπαραβολής των στοιχείων των ελέγχων με το μητρώο αυτοκινήτων, με τις ΔΥΟ να στέλνουν στη συνέχεια επιστολές τους  ιδιοκτήτες των ανέλεγκτων Ι.Χ.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση που κατατέθηκε, αφορούσε τσουχτερό πρόστιμο της τάξης των 400 ευρώ που θα μειωνόταν στα 50 εφόσον ο παραβάτης πλήρωνε το πρόστιμο εντός 10 ημερών.

Αφού λοιπόν βούιξε ο (διαδικτυακός) τόπος, ήρθε το υπουργείο Μεταφορών, με επίσημη ανακοίνωσή του, να δώσει διευκρινήσεις επί του θέματος. Αυτή ανέφερε: «Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

Πηγές του protothema.gr αναφέρουν πως η υλοποίηση της ιδέας αντιπαραβολής στοιχείων είναι ανέφικτη, καθώς δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους.

Advertisement

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα πρέπει να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση καθώς κάθε παράβαση του ΚΟΚ, βεβαιώνεται από την Τροχαία, άρα δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο Μεταφορών.

Advertisement