Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πάτησε ελληνικό χώμα η νέα Africa Twin

Ελλάδα 5:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτησε ελληνικό χώμα η νέα Africa Twin

ΑΓΟΡΑ

Πάτησε ελληνικό χώμα η νέα Africa Twin

ΑΓΟΡΑ

Η Honda επαναφέρει μία μοτοσικλέτα που έχει γράψει ιστορία στους αγώνες και έχει λατρευτεί όσο λίγες από τους αναβάτες που αναζητούν την περιπέτεια. Η νέα Africa Twin βρίσκεται στη χώρα μας και η αντιπροσωπεία της ιαπωνικής μάρκας κάλεσε τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου για μία πρώτη γνωριμία μαζί της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η CRF1000L διαφημίζεται ως μία ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα, όχι μόνο λόγω της βαριάς… φανέλας που κουβαλά, αλλά κυρίως λόγω των δυνατοτήτων της. Ένα πραγματικό on-off που μπορεί να κινηθεί άνετα στην πόλη, να διανύσει μεγάλες αποστάσεις με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο και να φθάσει – με το κατάλληλο σετ ελαστικών – σε σημεία που λίγες μοτοσικλέτες (και κανένα SUV) μπορούν.

Η νέα γενιά της μοτοσικλέτας περιπέτειας από την Ιαπωνία (η παραγωγή της XRV750 ολοκληρώθηκε το 2003) κάνει χρήση ενός δικύλινδρου σε σειρά 998 cc, ο οποίος αποδίδει 95 PS και 10 kgm ροπής. Συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με DCT διπλού συμπλέκτη, το οποίο περιλαμβάνει και λειτουργία off-road. Η Honda ανακοινώνει κατανάλωση 21,7 km/lt (21,8 km/lt με το DCT) και αυτονομία 400 km (με δεδομένη την παρουσία ρεζερβουάρ 18,8 lt).

Advertisement
Advertisement

Η Africa Twin έχει εφοδιαστεί με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, εμπρός Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 45 mm και διαδρομή 230 mm, πίσω μονομπλόκ ψαλίδι αλουμινίου και pro-link με μονό αμορτισέρ και διαδρομή 220 mm. Ο εμπρός τροχός είναι διαμέτρου 21 ιντσών και ο πίσω 18 ιντσών. Το βάρος της (με υγρά) ανέρχεται σε 228 kg.

Advertisement

Η μεγάλη adventure μοτοσικλέτα της Honda διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις, μαύρο, γκρι, κόκκινο, τρικολόρ (με επιπλέον κόστος 300 ευρώ για τις δύο τελευταίες) και βασική τιμή στα 13.990 ευρώ. Η έκδοση με ABS πωλείται προς 14.690 ευρώ και αυτή με ABS και το κιβώτιο DCT προς 15.990 ευρώ. Η ελληνική αντιπροσωπεία διαθέτει τα πακέτα Touring (με σετ βαλίτσες, διακοσμητικά κάγκελα, ψηλή ζελατίνα, κεντρικό stand, φώτα ομίχλης LED προς 2.470€) και Travel (βαλίτσες, ψηλή ζελατίνα, κεντρικό stand προς 1.200€). Εμπορικός στόχος είναι οι πωλήσεις το 2016 να ξεπεράσουν τις 200 Africa Twin.

Advertisement