Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Παραδόθηκε το πρώτο Ampera

Ελλάδα 22:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραδόθηκε το πρώτο Ampera

ΑΓΟΡΑ

Παραδόθηκε το πρώτο Ampera

ΑΓΟΡΑ

Το ηλεκτρικό sedan κυκλοφορεί πλέον επίσημα στην Ελλάδα, καθώς την 1η Ιουνίου παραδόθηκε το πρώτο αυτοκίνητο από την εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, Επίσημο Διανομέα του Opel Ampera στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

«Το πολυβραβευμένο Ampera είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα εκτεταμένης εμβέλειας που μπορεί να πάει οπουδήποτε και οποτεδήποτε!», δήλωσε κατά τη διάρκεια παράδοσης του αυτοκινήτου ο κ. Λεωνίδας Μισαλάκης, διευθυντής Marketing της Opel. «Ενσωματώνει την τεχνολογία του αύριο σήμερα, χωρίς το άγχος της άμεσης επαναφόρτισης,  όταν απαιτηθεί να καλύψει μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη απόσταση. Δικαιώνει έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου για το 2012».

Το NewsAuto.gr οδήγησε πρόσφατα το Ampera επί ελληνικού εδάφους και έμεινε εντυπωσιασμένο από την ποιότητα κύλισης του ηλεκτρικού μοντέλου της Opel. Σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία, μπορεί να διανύσει απόσταση από 40 έως 80 km (ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις κυκλοφοριακές συνθήκες). Δράση αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 111 kW (ισοδυναμεί με 150 PS), το οποίο έχει μέγιστη ροπή 37,7 kgm. Για μεγαλύτερες αποστάσεις (χωρίς τη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας) τίθεται σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας 1.4 ECOTEC και τροφοδοτεί τη γεννήτρια. Έτσι η αυτονομία αυξάνεται για άλλα 420 km, φθάνοντας περίπου τα 500 km.